Άρτα: «Να μη ζήσει άλλος αυτό που έζησα», δηλώνει ο πατέρα που ξέχασε το μωρό τους στο αυτοκίνητο

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο της 5,5μηνών κόρης του, ο 37χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή

«Να μη ζήσει άλλος άνθρωπος αυτό που έζησα» φέρεται, σύμφωνα με το δικηγόρο του, να ανέφερε ο 37χρονος πατέρας του 5,5μηνων βρέφους που κατέληξε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην Άρτα.

Το πρωί της Τετάρτης (10/05-11.00) 37χρονος οδηγήθηκε υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση από το Νοσοκομείο της Άρτας όπου και παραμένει νοσηλευόμενος υπό αστυνομική φρούρηση, με τον κατηγορούμενο να ζητεί- κι έλαβε – 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (12/05).

Ο Δημήτρης Λαμπράκης, συνήγορος του 37χρονου πατέρα, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι καταρρακωμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί. Επεσήμανε ο νομικός συμπαραστάτης του 3χ7ρονου ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν αυτοχειρία ενώ συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους ήταν νεκρό.

Ο πατέρας του βρέφους έχει τεθεί σε προστατευτική φύλαξη, καθώς οι εξαγριωμένοι συγγενείς της μητέρας του μωρού, απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο 37χρονος, μετά την επιστροφή του από τον Ανακριτή, κατέρρευσε και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική.

Ο οικογενειακός φίλος Κωνσταντίνος Μανιφάδας, δήλωσε πως ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει με το ζευγάρι. «Δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, πολλές φορές είναι σε καταστολή», είπε, τονίζοντας ότι έχασαν το μοναδικό παιδί που είχαν.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρίσκεται για νεκροτομή το 5,5μηνών βρέφος και το πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις αποδίδεται ο θάνατος του κοριτσιού σε ασφυξία.