Άρτα: Θερμοπληξία η αιτία θανάτου του 5,5μηνών βρέφους – Παρέμεινε σχεδόν οχτώ ώρες κλεισμένο στο αυτοκίνητο

Ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Άρτας, η νεκροτομή στο 5,5μηνών βρέφος κοριτσάκι, που κατέληξε ξεχασμένο από τον πατέρα του, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην Άρτα

Σε έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία αποδίδει η νεκροτομή το θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που για περίπου οχτώ ώρες ξεχασμένο από τον πατέρα του μέσα στο αυτοκίνητό του, στην Άρτα.

Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, έδειξαν συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα, στο οποίο αποδίδεται ο θάνατος του βρέφους.

Το μωρό κατέληξε με ασφυκτικό θάνατο, καθώς όπως περιγράφεται, «υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να προκληθεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση» . Κοινών καθώς το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας που είχαν αναπτυχθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλές, και κατέληξε με βασανιστικό θάνατο.

Ο 37χρονος πατέρας του παιδιού όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι γονείς, πήρε το κοριτσάκι τους από το σπίτι της οικογένειας στην Άρτα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης (09/05). Τοποθέτησε το μωρό στο καρεκλάκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, για να το μεταφέρει στο βρεφονηπιακό σταθμό, υπό συνθήκες που ερευνώνται, μετέβη απευθείας στην Υπηρεσία του, και αφού κλείδωσε το όχημά του, μετέβη σε υπηρεσιακή δουλειά, και επέστρεψε στο σημείο στάθμευσης του οχήματός του, περίπου το μεσημέρι- περίπου στις 15.00.

Προηγήθηκε λίγο μετά τις 14.30 (09/05) τηλεφωνική επικοινωνία από την 27χρονη μητέρα προς το σύζυγό της, και τότε θυμύθηκε ότι “ξέσασε το μωρό στην καμπίνα του οχήματός του. Το μωρό εντοπίσθηκε νεκρό με αφρούς στο στόμα. Άμεσα το μετέφεραν στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή ωστόσο δήλωσαν την ώρα θανάτου του.

Στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/05) θα τελεστέι η εξόδιος ακολουθία για το 5,5 μηνών κοριτσάκι, αφού προηγηθεί η τελετή της βάπτισης- καθώς ήταν αβάπτιστο-  με  τον πόνο της οικογένειας αβάσταχτο .