Άρτα: Στον πατέρα του βρέφους σήμερα, ο Ανακριτής- Αποπειράθηκε αυτοχειρία και κρατείται φρουρούμενος

Ενώπιον του Ανακριτή πρόκειται να απολογηθεί εντός της ημέρας, ο πατέρας του 5,5μηνών κοριτσιού που κατέληξε μέσα στο όχημά του, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η νεκροτομή στο βρέφος

Απόπειρα αυτοχειρίας απέτρεψαν οι αστυνομικοί στην ευθύνη των οποίων είχαν τον 37χρονο πατέρα του 5,5μηνών βρέφους κοριτσιού, ο οποίος το εγκατέλειψε για περισσότερες από επτά ώρες δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του μέσα στο όχημά του, στην Άρτα και κατέληξε.

Ο 37χρονος πατέρας βρίσκεται σε προστατευτική φύλαξη ενώ του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα, και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο κλινικής του Νοσοκομείου με μοναδική επαφή με τους γονείς του. Σε νοσηλεία, παραμένει και η 27χρονη μητέρα του 5,5μηνώ κοριτσιού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί της χορηγούν ηρεμιστική φαρμακευτική αγωγή.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας, ο οποίος άσκησε στον 37χρονο Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ενώ αναμένεται εντός της ημέρας- έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 (10/05) ο Ανακριτής να μεταβεί στο Νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απολογία του, εφόσον η κατάστασή του το επιτρέψει.

Ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλούν οι συγγενείς της μητέρας, με απειλές για βεντέτα, καθώς από το μεσημέρι της Τρίτης (09/05) βρίσκονται έξω από το Νοσοκομείο της Άρτας και απειλούν σε αυτοδικία σε βάρος του πατέρα του βρέφους, για την εγκληματική αμέλειά του. Η είσοδός τους στο Νοσοκομείο, έχει απαγορευτέι ενώ ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας έχει αναπτυχθεί στην περίμετρο του Νοσηλευτικύ Ιδρύματος .

Εντός της ημέρας, η σορός του μωρού αναμένεται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα διενεργηθεί η νεκροτομή αλλά και τοξικολογική και ιστολογική εξέταση, ώστε να προκύψουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του . Με τις πρώτες εκτιμήσεις να αποδίδουν το θάνατό του σε ασφυξία.