Αραχωβα: Το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του χασκι “Ολιβερ”

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μεταβαίνει στην Αράχωβα προκειμένου να ερευνήσει το θάνατο του χάσκι “Όλιβερ”

Στο πλαίσιο της κοινωνικής απαίτησης και των λαϊκών δικαστηρίων στα κοινωνικά δίκτυα, με επικρίσεις προς την ΕΛΑΣ για τις ενέργειές των Αστυνομικών του τοπικού Τμήματος για την αποκάλυψη του δράστη της κακοποίησης σε βάρος του χασκι Όλιβερ που κατέληξε στην Αράχωβα,  και μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ζώων,  διαβιβαστηκε προς την Ασφάλεια Αττικής εντολή για μετάβαση κλιμακίου του 1οθ Τμήματος ΥΔΕΖΙ στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με διαρροή που θέλει την πολιτική ηγεσία του ΠροΠο να ενδιαφέρθηκε προσωπικά,  μετα τα αρνητικά σχόλια και αναρτήσεις για αδράνεια στις έρευνες και αναφορές για προσπάθεια συγκάληψης, αποφασίστηκε  κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να επικεντρωθεί στις έρευνες.

Μεχρι στιγμής θέμα εκταφή του οικιστου σκύλου δεν εχει τεθεί και σε κάθε περίπτωση, αίτημα μπορεί να διατάξει μόνο από η αρμόδια Εισαγγελια Ζώων. Η διαδικασία ειναι συνθέτη,  καθώς σε διαφορετική περίπτωση, προκύπτει σοβαρή παραβίαση της ευρωπαϊκής οδηγίας. Παράλληλα σε νεα συμπληρωματική κατάθεση εχει κληθεί ο κηδεμόνας του χάσκι στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του κηδεμόνα του σκύλου.