Αποθήκες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις “μετακομίζουν” την Ειδομένη.

Με παροχές από TV και WiFi επιχειρεί η κυβέρνηση να παροτρυνει λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης.

image

Εθελούσια μετακίνηση για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες διαβιούντες σρον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, προτείνει η κυβέρνηση με παροχές για όσους αποφασίσουν τη μετεγκατασταση να μεταφερθούν σε δομές σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα στην περίπτωση που .. ανοίξουν με διασύνδεση λεωφοριακής γραμμής για τις μετακινήσεις τους.
Στην εκμισθωση πέντε εγκαταλελειμμένων ή ανενεργών βιομηχανικών αποθηκών εμβαδού  περί τα  5.000 τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 2.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με έδρα τη Β. Ελλάδα . Απο πληροφοριες προκειται για εγκαταστασεις στα Λαγκαδίκια του Νομού Θεσσαλονίκη, και οι αλλες τέσσερις, στην περιφερειακή βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.
Σε συσκέψεις στο κτίριο της Λ. Κατεχάκη, αναζητήθηκαν πόροι για την εκμίσθωση χώρων που διαθέτουν τις προϋποθέσεις για τη διαμονή των προσφύγων και λαθρομεταναστών. Ενώ έχουν ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης αυτών των χώρων ώστε να είναι λειτουργικοί για τις ανάγκες της καθημερινότητας προσφύγων και λαθρομεταναστών με παροχές τουαλέτες, μπάνια, ζεστό νερό και παιδότοπους. Επίσης υπάρχει η παροχή ασύρματου δικτύου ίντερνετ, τηλεοράσεων με συνδρομητικές συνδέσεις για την θέαση αραβόφωνων τηλεοπτικών δικτύων και του αραβόφωνου δελτίου της ΕΡΤ, καθώς επίσης τακτικά δρομολόγια ΜΜΜ, που θα εξυπηρετούν στις μετακινήσεις τους σε κοντινές αγορές και για να επιστρέψουν στην Ειδομένη, οπότε το επιθυμούν.
Με αυτή την οργάνωση θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει έλεγχος στην είσοδο υπόπτων ΜΚΟ και “αλληλέγγυων”, οι οποίοι ελέγχονται για  υποκίνηση ταραχών.
Απο τις αρχές της εβδομάδας, οι ελληνικές Αρχες έχουν προβεί σε 29 προσαγωγές ατόμων “αλληλέγγυων”, εκ των οποίων οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ενω οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα  μέτρα ασφαλείας στην περιοχή Ειδομένης στο ενδεχόμενο εκδήλωσης υποκινούμενων αντιδρασεων στην εκκένωση, υπό την μορφή επεισοδίων και ταραχών.