Απόπειρα εισβολής στο ΥπΕΘΑ

Κινητοποίηση του Μικτού Λόχου της Στρατονομίας στο Πεντάγωνο και άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας.

Η απόπειρα εισβολής ομάδας 7ατόμων (12/04-21.40), από τη μισάνοιχτη κύρια είσοδο του Πενταγώνου, με πρόσβαση στο ΜΕΤΡΟ ενώ άνοιγε για να εξέλθει του ΥΕΘΑ όχημα, προκάλεσε κινητοποίηση του Μικτού Λόχου της Στρατονομίας.

Οι σκοποί αντιλήφθηκαν έγκαιρα την παρουσία των εισβολέων και έκλεισαν η πόρτα

 

Οι εισβολείς εξήλθαν του ΜΕΤΡΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να ανοίξουν πανό, στο οποίο ανέγραφαν, «Το Αιγαίο ανήκει στους νεκρούς του», ενώ φώναξαν σύνθημα για τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο.

Για την καταδρομική παρέμβαση, δεν έγιναν προσαγωγές ούτε συλλήψεις

Μετά τα μεσάνυχτα, πηγές του Πενταγώνου απέδιδαν ως μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας (ΕΟΝ) τους εισβολείς, οι οποίοι αποχώρησαν με την παρέμβαση του Μικτού Λόχου της Στρατονομίας, χωρίς να ολοκληρώσουν την παρέμβασή τους.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν επρόκειτο για απόπειρα οργανωμένης εισβολής στο Πεντάγωνο, ενώ πολιτικές διαρροές, απέδιδαν σε fakenews την απόπειρα εισβολής στο Πεντάγωνο.

Να αναφερθεί ότι το Νοέμβριο του 2017 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» είχαν εισβάλει με καταδρομική παρέμβαση στο Υπουργείο Άμυνας. Στην κεντρική είσοδο που οδηγούσε στο γραφείο του τότε Υπουργού, Πάνου Καμμένου, απέρριψαν φυλλάδια στα σκαλοπάτια, τον αύλιο χωρο και αποχώρησαν.. χωρίς όχληση.