Εισβολή Ρουβίκωνα στο.. Πεντάγωνο

Πέρασαν την κεντρική πύλη και έφτασε στα σκαλιά του Πενταγώνου, απορρίπτοντας τρικακια κατά της συμφωνίας για τα F-16.. Χωρίς κάνεις να ανακόψει την πορεία τους βρέθηκαν στα σκαλιά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

upl5a0eeba9aaa43

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Λεωφόρο Μεσογείων εισέβαλλε οργανωμένη ομάδα 15-20 μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνα, καθως πέρασε την κεντρική πύλη όπου θεωρητικά γίνεται αυστηρός έλεγχος στο εσωτερικό, άνοιξαν πανό και απέρριψαν τρικάκια.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε ΕΔΕ και ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ για την εισβολή δεν έγινε καμία σύλληψη με τα άτομα να αποχωρούν σε μπολκ από την κεντρική Πύλη.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ και περιγράφει το περιστατικό:

“Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία”.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, ο Π.Καμμένος, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, με τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων στον καταλογισμό ευθυνών, οι υπεύθυνοι.

upl5a0ee36693251

Ωστόσο, με ανάρτησή τους σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας υπογράφει κείμενο ανάληψης ευθύνης για την εισβολή στο Πεντάγωνο .

“Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος” (..) «το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια» και παραθέτουν αναφορά στις συμφωνίες της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» για την αναβάθμιση των F.16.