Εφετείο Λαμίας: Ένταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Εισαγγελέα Έδρας στην υπόθεση Γρηγορόπουλου

Συνεχίστηκε η προγραμματισμένη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Κατά τη 2η ημέρα αγόρευσης της πολιτικής αγωγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε τη βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι δρούσαν συντονισμένα και από κοινού ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση.
Με αφορμή το αίτημα της Ππολιτικής αγωγής για προβολή σε προτζέκτορα εγγράφων της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας Εδρας κ. Χανής, αναφέρθηκε και σε «εμμονή» -όπως τη χαρακτήρισε- της πολιτικής αγωγής στην πρόταση του. «Δε μ’ αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως η πρόταση μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο Εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει…», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την πρότασή του, αρνητική.
Ωστόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα είναι παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. «Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι», ανέφερε.
Σύμφωνα με τη ετυμηγορία Δικαστών της Εδρας και των ενόρκων, επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη-με την ολοκλήρωση- της αγόρευσης της Πολιτικής Αγωγής.

«Δε δέχομαι ότι ο Άρειος Πάγος πιέζει για τη δίκη, ένα ολόκληρο σύστημα ενορχηστρώνεται για να τελειώσει η δίκη. Εγώ λογοδοτώ στη μνήμη του παιδιού» ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, και του Βασίλη Σαραλιωτη, Χρ. Διαμάντη και Αθ. Αλετρά, ζήτησα από την Έδρα χρόνο για να προετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους, καθώς “ανακύπτουν καινούρια θέματα από τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής“.

Εκτιμήσει προσδιορίζουν την επόμενη ημερομηνία – πιθανότατα – και στην τελευταία της ακροαματικής διαδικασίας, καθως οι αγορεύσεις και των τριών συνηγόρων θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια ημέρα. Και αναμένεται η Εφετειακή απόφαση.