Αποφυλάκιση μετα απο 6χρονια κράτησης για το Νίκο Ρωμανό

Εκτός φυλακής ο Νίκος Ρωμανός, με αποφυλσκοστήριο από τον Κορυδαλλό.

Έξι χρόνια παρέμεινε στη φυλακή για απόπειρα ένοπλης ληστείας (02/213) στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης, με τρία ακόμα άτομα,  ο Νίκος Ρωμανός.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ο φίλος και μοναδικός αυτόπτης του θανάσιμου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (06/12 2008) Νίκος Ρωμανός, αποφυλακίστηκε (10/07)

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με απόφαση του Αρείου Πάγου, του αναγνώρισε ελαφρυντικό, και μείωσε την ποινη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, χωρίς αναγνώριση ερευνητικών- από τα 18 στα 14 χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέως του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Αν και η ληστεια είχε συνδεθεί με προπαρασκευαστικες ενέργειες υποστήριξης για τους «Πυρήνες της Φωτιάς», ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε με δικαστική απόφαση που αθώωσε τον Νίκο Ρωμανό για συμμετοχή του στη τρομοκρατική οργάνωση, αλλά του επέβαλλε για άλλες πράξεις ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Σε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, ανέφερε στο υπόμνημα που υπέβαλε ο συνήγορος του: «Κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Από τις 26-10-2016 μάλιστα, και κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία μέχρι και σήμερα σχεδόν είκοσι  μαθήματα της Σχολής του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών του, σαν προστάδιο μάλιστα της μελλοντικής ομαλής κοινωνικής του επανένταξης στην κοινωνία».