“Το τρίπτυχο Πολιτική- Φυσική Ηγεσία Συνδικαλιστικοί Φορείς να συνεργαστούν αρμονικά για τη “χαμένη” αξιοπρέπεια των Αστυνομικών”

Με αφορμή τις εξαγγελίες για τα θέματα αρμοδιότητας του Υπ.ΠΡΟΠΟ, σχόλιο μαχιμου Αστυνομικού* της ΕΛ.ΑΣ

“Η ¨χαμένη¨ αξιοπρέπεια των αστυνομικών δεν θα επανέλθει μόνο με την χορήγηση νέων υλικών και οχημάτων, ούτε μόνο με την ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών με συναδέλφους που τα προηγούμενα χρόνια παρείχαν υπηρεσίες από το γραφείο ή τις συνοδείες ή από οπουδήποτε αλλού.

Η ενίσχυση της ΔΙ.ΑΣ. ή η επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κινούνται στην σωστή κατεύθυνση , πλην όμως είναι τοπικού χαρακτήρα και κινούνται αποκλειστικά στην υπηρεσιακή καθημερινότητα των αστυνομικών της Αττικής.

Τα Εξάρχεια, ο Ρουβίκωνας, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε όλη την επικράτεια είναι θέμα πολιτικής βούλησης η οποία μετά από καιρό φαίνεται να υπάρχει.
Το θέμα όμως είναι ότι όλες οι παραπάνω εξαγγελίες του νέου – παλιού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κινούνται αποκλειστικά και μόνο στο αίσθημα εμπέδωσης της ασφάλειας των πολιτών.

Κακά τα ψέματα η οικονομική κρίση ¨γονάτισε¨ τον Έλληνα αστυνομικό, ενώ την τελευταία πενταετία η διακυβέρνηση της Χώρας από την προηγούμενη Κυβέρνηση ὀχι μόνο άφησε τον αστυνομικό έρμαιο στις διαθέσεις των διάφορων συλλογικοτήτων αλλά τον απαξίωσε και μισθολογικά!

Ο νέος υπουργός , με τους υφυπουργούς του πρέπει άμεσα να ¨θεραπεύσουν¨ τις οικονομικές ανισότητες που κληρονομούν από το μισθολόγιο του κου Τόσκα, με τις κατηγορίες ντροπή. Επιβάλλεται να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά την μη έγκυρη καταβολή των δεδουλευμένων των αστυνομικών ( στα νυχτερινά του Νοέμβρη που πληρώθηκαν τον Ιούλιο αναφέρομαι). Από κοινού με τον υπουργό οικονομικών πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί το ύψος καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης καθώς και ο χρόνος που θα καταβάλλεται αυτή.

Πρέπει να ληφθούν επιτέλους μέτρα οικονομικών ελαφρύνσεων – απαλλαγών για τους αστυνομικούς οι οποίοι καταβάλλουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό ένα σεβαστό ποσό , προκειμένου να εξοπλιστούν με μέσα αυτοπροστασίας που ενώ η Πολιτεία ήταν υποχρεωμένη να τους παρέχει , δεν το έκανε για τους γνωστούς λόγους.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν , εύχομαι και ελπίζω το τρίπτυχο Πολιτική Ηγεσία– Φυσική Ηγεσία– Συνδικαλιστικοί Φορείς να συνεργαστούν αρμονικά για το καλό της κοινωνίας και του Έλληνα αστυνομικού”, καταλήγει στο σχόλιο του ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.

_________

* σχόλιο Ν.Μπ.