Χαλκιδική: Νεκροί, ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες- Μεταξύ των θυμάτων δύο ανήλικα

Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη φονική μεταστροφή του καιρού στη Χαλκιδική ειναι έξι νεκροί- Δυο ανήλικα παιδιά ανάμεσα στα θύματα- 108 τραυματίες και ένας αγνοούμενος.

Στο επίκεντρο του κυκλώνα βρέθηκαν τα Νέα Πλάγια. Από τους ισχυρούς ανέμους κατέρρευσαν μπαλκόνια και προσόψεις οικημάτων. Ντεραπάρησαν αυτοκίνητα και λυόμενες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο παρασύρθηκαν από τους σφοδρους ανέμους, ενω δρόμοι αποκλείστηκαν από πτώσεις δέντρων.

Τουρίστες από τη Ρωσία, πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο στο προαύλιο ξενοδοχείου στην Ποτίδαια.

Ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, εγκλωβίστηκαν στο τροχόσπιτο τους, όταν   δυνατοί άνεμοι το ανέτρεψαν, στην Σωζόπολη. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους ο οποίος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, ο οποίος έχει υποστεί σοκ.. Επίσης γυναίκα και το 8άχρονο παιδι της, τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν κατέρρευσε το στέγαστρο ταβέρνας στα Νέα Πλάγια. Το παιδί τραυματισμένο σοβαρά και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο υγείας Μουδανιών.

Με ανακοίνωσή του Λιμενικού, αγνοείται 62άχρονος ψαράς από την περιοχή της Καλλικράτειας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν, είχε  μπει στη θάλασσα με την βάρκα του για ψάρεμα (10/07-18:00).

Στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών και σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 108ατομα μεταφέρθηκαν με μικρούς ή μεγαλύτερους τραυματισμούς. Οι 23 νοσηλεύονται εκ των οποίων 6 άτομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, 12 άτομα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και 5 παιδιά στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 450 τηλεφωνήματα και προχώρησαν στην κοπή και απομάκρυνση 90 δέντρων.