“Αποδεικνύεται το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των Αστυνομικών ως αδιαπραγμάτευτα σε αντίθεση με την αμφιθυμία της πολιτείας”

Ανακοίνωση από το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

«Για πολλοστή φορά οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης επέδειξαν ψύχραιμη και επαγγελματική στάση φέροντας εις πέραν μία ακόμη αποστολή υπό πρωτόγνωρες συνθήκες ελέω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν κυρίως στην πόλη μας.  Τους αξίζουν λοιπόν πέρα από τα αυτονόητα συγχαρητήρια ακόμη περισσότερα!
Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα πως η αυταπάρνηση το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των Αστυνομικών είναι αδιαπραγμάτευτα σε αντίθεση με την αμφιθυμία της επίσημης πολιτείας προς το πρόσωπό τους!

Ευχόμαστε όμως στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα να μην δούμε αποδεκατισμένες τις Υπηρεσίες της πόλης μας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και απορούν κάποιοι για τον λόγο…
Επίσης, καλούμε την ηγεσία όπως ο έξτρα χρόνος εργασίας λόγω της υπερεργασίας, καθώς και της επιφυλακής, από τη Διοίκηση της κάθε Υπηρεσίας να ληφθεί άμεσα μέριμνα έτσι ώστε να γίνει ο υπολογισμός του στην προσμέτρηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τα ισχύοντα. Πραγματικά, πρέπει να το γνωστοποιήσουμε και να το καταγγείλουμε, ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουμε φτάσει στα όριά μας και σε βιολογικό – σωματικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, με ό,τι αρνητικό μπορεί να σημαίνει αυτό!   ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!», καταλήγει η συνδικαλιστική ανακοίνωση των Αστυνομικών .