Ελαφρυντικό υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης από τον Άρειο Πάγο, ζητεί ο Κώστας Πάσσαρης

Τα ελαφρυντικά που δεν του αναγνώρισε η δικαστική απόφαση του Εφετείου, διεκδικεί με αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ο Κώστας Πάσσαρης, μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας που κρατείται

Με «όπλο» πλέον την μεταμέλεια που καταθέτει σε όλους τους τόνους στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις του επιχειρεί να βελτιώσει την θέση του και να μειώσει την ποινή του μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας που κρατείται, ο βαρυποινίτης Κώστας Πάσσαρης Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της δίκης του στο Εφετείο, ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, αφού εξέφρασε την επιθυμία του εντολέα του να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο Κώστας Πάσσαρης ομολογεί όσα έχει διαπράξει και για αυτά ζητεί συγγνώμη, αλλά υπάρχουν και πράξεις που δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος.

Αναίρεση για ελαφρυντικά

Στο Εφετείο ο Κώστας Πάσσαρης, καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε συνολική ποινή τεσσάρων (4) ισοβίων και 49 χρόνων κάθειρξης, για τέσσερις (4) ανθρωποκτονίες με πρόθεση, επτά (7) απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τρείς (3) ληστείες κατά συρροή και άλλα αδικήματα. Με την αίτηση του, ο Κώστας Πάσσαρης, ζητά την αναίρεση της Απόφασης, ισχυριζόμενος ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο. Η εκδίκαση της αναίρεσης πιθανόν να εκδικαστεί παρά μέτρα λόγω της πανδημίας, καθώς οι περισσότερες από τις κακουργηματικές πράξεις της υπόθεσης βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες μετά τη συζήτησή της

Η Απόφαση κρίνεται ως πολύ σημαντική διότι σε περίπτωση που η Αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η Δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που επιβλήθηκε στον Κώστα Πάσσαρη, με ορίζοντα αποφυλάκισης.

Ως πολιτική αγωγή στη δίκη, οι δικηγόροι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης εκπροσωπώντας την οικογένεια του Αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου, ο οποίος κατέληξε νεκρός από τα φονικά πυρά του κακοποιού, κατά την απόδραση στο Γενικό Κρατικό τον Φεβρουάριο του 2001. Με την οικογένεια Αλεβιοόπουλου να είναι η μόνη εκ των θυμάτων του διαβόητου κακοποιού, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή , κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας.

_________________________________________

* dikastiko.gr