Απο τους “ιπτάμενους αναρχικούς” στους “αναρριχητές της στέγης”

Κουκουλοφόροι με “επίπλαστη” αφορμή, ενεργούν καταλήψεις κτηρίων προκαλούν επεισόδια καταστρέφουν περιουσίες και επιχαίρουν για τον τραυματισμό ενστόλων, εν ωρα καθήκοντος.

 Απο το πρωι η περιοχή περιμετρικά της εγκατάστασης των προσφυγικών, έχει μετατραπεί σε “εμπολεμο” μέτωπο μάχης. Κουκουλοφόροι που αυτοπροσδιοριζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη του κτηρίου έναντι του Εφετείου, στο οποίο κατά καιρούς εχουν καταφύγει άτομα του “χωρου” και εξαρτημένα άτομα. Με “επίφαση” την παρουσία στην περιοχή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής- στο χώρο του Εφετείου εκδικαζεται η υπόθεση με κατ ομολογιαν δράστη, προφυλακισμένο, Γιώργο Ρουπακιά- Αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ και με πολιτική περιβολή, απο την Κρατική Ασφάλεια, είχαν αναπτυχθεί απο το πρωι εσωτερικά και εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου.

img_0572

Άτομα τα οποία κινήθηκαν προς το Εφετείο- από τους καταληψίες αποδίδονται ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής- δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα απο τις ταρατσες των προσφυγικών επι της Λ.Αλεξάνδρας. Τρεις Αστυνομικοί τραυματίστηκαν -δυο αναβάτες υπηρεσιακού δικύκλου το οποίο υπέστη σοβαρές φθορές- όταν από τις ταράτσες δέχτηκαν επίθεση με αντικείμενα πετρες ξύλα κα.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν με εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια περιουσία και σταθμευμένα οχήματα και δικυκλα. Σε 11 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία ενω τουλάχιστον δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Προσφυγικά

Οι “καταληψίες της ταράτσας” που αυτοπροσδιοριζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά.. Ηταν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας  (2014) “ιπτάμενοι αναρχικοί” εμφανίστηκαν να κάνουν “παρκουρ” στις ταρατσες των κτηρίων των Εξαρχείων-οπως κατέγραψαν (video) και οι θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ με το υλικό να έχει δοθεί στη δημοσιότητα-.

Προσφυγικά

Η “τακτική” των ταραξιών, δοκιμασμένη και επικίνδυνη, για όσους δέχονται τις ρίψεις αντικειμένων απο τις ταρατσες των κτηρίων και σε κάθε περίπτωση θύματα ειναι Αστυνομικοί. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγες, Αστυνομικοί, που επιχείρησαν στο σημείο των επεισοδίων και βρέθηκαν τραυματίες καθως και συνδικαλιστές, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για όσα εξελίχθηκαν στο χώρο των προσφυγικών σε μικρή απόσταση…από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.