Αμπελόκηποι: Επιχείρηση ΜΑΤ στα προσφυγικά ύστερα από ένταση στο Εφετείο

Οδοφράγματα πετροπολεμος και καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο ύψος των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας.

img_0572

(31/10-11.00) Η ένταση έχει εκτεθεί στην πλευρά του Εφετείου πάνω από τα προσφυγικά από την οδό Τριχωνίδος. Υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και δίκυκλα.

Ένας Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψεις αντικειμένων και πέτρες ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο χώρο των Δικαστηρίων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Δυο ακόμα ένστολοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα προσφυγικά.

img_0571

Οι κουκουλοφόροι με τσεκούρι, έσπασαν τη μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, οταν “κρίθηκε” απο τους ταραξίες οτι είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Περισσότερα απο 50 σταθμευμενα οχήματα και δικυκλα, περιμετρικά του συγκροτήματος, έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, από τις πέτρες που εκτοξευαν οι βανδαλοι εναντίον των Αστυνομικών.

img_0570

Εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στο Εφετείο οργανωμένη ομάδα αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυοι, που είχαν καταφύγει στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, και πραγματοποιούν κατάληψη, από το πρωί (31/10-08.30) προκαλούσαν με ρίψεις αντικειμένων, συμμετέχοντες στη δίκη, αναφορές ότι πρόκειται για υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, και Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο χώρο του Εφετείου, απορριπτοντας τους πέτρες από τις ταράτσες των προσφυγικών.

Προσφυγικά
Προσφυγικά των Αμπελοκήπων , Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εικόνες με κουκουλοφόρους να βρίσκονται στις ταράτσες των κτιρίων στα προσφυγικά και να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των Αστυνομικών των ΜΑΤ και όσων κινούνται περιμετρικά, έχουν αποτυπωθεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Εφετείο

Οι διμοιρίες από την πρώτη στιγμή, κινήθηκαν στα προσφυγικά προσήγαγαν 11 άτομο ενω δυο εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.