“Από τα.. τερλικια στον Τζόκερ”..!!!

Με αφορμή την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ σε άλλη μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση,  σχόλιο Αστυνομικού *

“Για άλλη μια φορά το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομία γίνεται πεδίο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Μεγάλο θέμα έγινε για το αν η Αστυνομία έκανε καλά ή όχι στην περίπτωση του «τζόκερ» ή πιο παλιά στη γιαγιά με τα τερλικια. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι η αστυνομία εκτελεί και εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζουν αυτοί (οι πολιτικοί) στη Βουλή και δεν επιτρέπεται να κρίνει ο Αστυνομικός αν αυτός είναι καλός, κακός ή άδικος.

Ούτε ο προϊσταμενος υπουργός ή και ο υπηρεσιακός παράγοντας μπορεί να επέμβει και να υποχρεώσει έναν υφιστάμενο του να μην εφαρμόσει τον νόμο, διότι τότε και οι δύο διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και πιθανόν και της κατάχρησης εξουσίας. Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει σχετικά και αυτός βέβαια, ερμηνεύοντας τον νόμο που οι πολιτικοί, ως νομοθετικού εξουσία, ψήφησαν.

Επομένως, ο Αστυνομικός κύριοι εφαρμόζει τον άδικο, τον παράλογο τον αναχρονιστικό νόμο που ΕΣΕΙΣ ψηφισατε και αν θέλετε να λύσετε τα χέρια της Αστυνομίας και να κάνει τη δουλεια της, απλά νομοθετείστε τους κατάλληλους νόμους και οπως έλεγαν οι Ρωμαίοι «νόμος καλός, νόμος κακός, νόμος του κράτους».

* ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ