Απο το CSI… στο CSIi

Μετά την αποστρατεία του από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, στον ιδιωτικό τομέα.

Mε τον εμπνευσμένο από τηλεοπτική σειρά- βασισμένη στην Υπηρεσία των ΗΠΑ διερεύνησης εγκλημάτων (CSI)- η ονοματοδοσία του Ινστιτούτου “CSIi” (Ciber Security International Institute) που θα διευθύνει ο εα Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης

CSIi

Ο ίδιος είχε προναγγείλει τις κινήσεις του πριν την ανακοίνωση της κρίσης του Ανωτάτου Συμβουλίου για τους Υποστρατήγους  της ΕΛΑΣ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ηγεσίας, και την αποστρατεία του, σχολίασε  “Ότι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο” ανέφερε. Ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν θα “πάρει” στελέχη απο την ΔίωξηΗλεκτρονικου Εγκλήματος στο “CSIi”, με νόημα και πολλούς αποδέκτες, ανέφερε “εγω δεν αποδομώ Υπηρεσίες που δημιούργησα” ενω νωρίτερα ειχε σημειώσει, “καταφέραμε και φέραμε τα παιδιά μας εκδρομή στη ΓΑΔΑ”..

CSIi

Όπως ανέφερε ο μεχρι πρότινος Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και όπως ο ίδιος ανέφερε, του ζήτησε να συνεργαστούν..

“Από το μηδέν, όπως και τότε, Αλλά τώρα, έχω όλους εσάς μαζί μου”

Το Ινστιτούτο, σύμφωνα με τον εισηγητή της παρουσίασης, έρχεται δεύτερο μετά το αντίστοιχο που εδρεύει στις ΗΠΑ. Χακεράδες οι οποίποι έχουν καλή γνώση του “κόσμου του διαδικτύου” πρόκειται-όπως αναφέρθηκε- να “αξιοποιηθούν” από το “CSIi” για τη στελέχωσή του εκτός από το βασικό προσωπικό.

“Το χρήμα είναι το τελευταίο που σκέφτομαι”

Το CSIi σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, πρόκειται να λειτουργήσει ως “Μη Κερδοσκοπικό Ινστιτούτο” με χρηματοδότηση από την ΕΕ. Ενώ ήδη 12 ιδιωτικές εταιρείες εχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, να χορηγήσουν το νέο Ινστιτούτο, το οποίο ο απόστρατος της ΕΛΑΣ, χαρακτήρισε “το παιδί του”…

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Χανιώτικα κεράσματα … ξηροτήγανα, δίπλες και ρακί.