ΜΟΔ Αθηνών: Παραπέμπεται ο Αστυνομικός σύζυγος της 22άχρονης Ολ.Μάντζιου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο Αστυνομικός σύζυγος της 22άχρονης Ολυμπίας Μάντζιου παραπέμπεται σε Δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να παρακαθίσει ο 40άχρονος -σήμερα – Αστυνομικός σύζυγος της, 22άχρονης Ολυμπίας Μάντζιου, μητέρας- τότε -ενός μωρού μόλις 6 μηνών, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία της 22άχρονης Ολυμπίας Μάντζιου, τον Απρίλιο του 2006.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το 2006, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τους γονείς του κατηγορούμενου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Ανάσταση. Μετά το δείπνο -περίπου στη 01:30πμ- (ξημερώματα) επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου ακολούθησε έντονος καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, με αφορμή, που παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Φέρεται ο κατηγορούμενος να χτύπησε τη σύζυγό του, με δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας της αιμορραγία στο λεπτό έντερο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, από την αιμορραγία που προκλήθηκε, η 22άχρονη υπέστη καταπληξία, και λιποθύμησε στο κρεβάτι. Όπως καταγράφεται στο βαρύ κατηγορητήριο, ο σύζυγος της φέρεται να συμπίεσε το σεντόνι του κρεβατιού στο πρόσωπό της, προκαλώντας της, ασφυξία.

Η 22άχρονη Ολύμπια μεταφερθηκε στο Νοσοκομείο, χωρίς σφυγμό και αναπνευστική λειτουργία, όπου οι γιατροί παρά την παρατεταμένη διαδικασία ανάνηψης, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η ιατροδικαστής που συνέταξε τη έκθεση νεκροτομής για τα αίτια θανάτου της 22άχρονης καταγραφεί ασφυκτικό θάνατο μετά από εισρόφηση γαστρικών υγρών και τροφής. Ωστόσο, οι γονείς της Ολυμπίας Μάντζιου εξέφρασαν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης τους.

Τον Ιούλιο του 2007 έγινε η εκταφή της της Ολυμπίας Μαντζιου και νέα έκθεση νεκροτομής από ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι διορισθέντες από το κράτος πραγματογνώμονες δεν προσδιορισαν την αιτία θανάτου της 22άχρονης λόγω της φθοράς της σορού. Απέκλεισαν ωστόσο με βεβαιότητα την αρχική, όπως είχε αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση αιτία θανάτου. Ενώ, εντοπίσθηκαν εκχυμώσεις στους μηρούς και τις κνήμες που δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια αλλά ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής ασκησης βίας.

Ο Αστυνομικός από την πλευρά του, κατά το στάδιο κυριας ανάκρισης, αρνήθηκε ότι δολοφονησε τη σύζυγό του. Ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνευρέσεως, η Ολυμπία έχασε, ξαφνικά, τις αισθήσεις της και πως έκανε ο,τι μπορούσε προκειμένου να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο, και να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο.