Απέσυραν video game που επιτρέπει στους χρήστες βιασμό και δολοφονία γυναικών

Η πλατφόρμα video games Steam ανακοίνωσε ότι αναστέλει τη διανομή του «Rape day» (Ημέρα βιασμού)

Σύμφωνα με το σενάριο του video game, επέτρεπε στους παίκτες να βιάζουν και να δολοφονούν γυναίκες. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών μέσω Διαδικτύου με αίτημα την απαγόρευσή του, η εταιρείαValve, στην οποία ανήκει η Steam, ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη (07/03) ότι αποσύρει το παιχνίδι καθώς κρίθηκε ότι «έχει άγνωστες και επικίνδυνες επιπτώσεις».

RAPE DAY_VIDEO GAME

«Σεβόμαστε την επιθυμία των δημιουργών (των παιχνιδιών) να εκφραστούν και αποστολή της Steam είναι να τους βοηθήσει να βρουν κοινό, όμως οι δημιουργοί του συγκεκριμένου παιχνιδιού επέλεξαν ένα θέμα και έναν τρόπο να το παρουσιάσουν που καθιστά αυτή την αποστολή δύσκολη για εμάς», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία πέρυσι είχε αναγκαστεί να αποσύρει ένα άλλο αμφιλεγόμενο παιχνίδι, το “ Active shooter”, το οποίο παρουσίαζε ένα μακελειό σε σχολείο.

Το «Rape day» επρόκειτο να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ενώ στον ιστότοπό της η Steam ανέφερε ότι το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες «να ελέγχουν τις επιλογές ενός απειλητικού κατά συρροή δολοφόνου στη διάρκεια μιας εξέγερσης ζόμπι».

Η προοπτική της κυκλοφορίας του «Rape day» είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεκίνησαν και πολλές διαδικτυακές αιτήσεις προκειμένου να εμποδιστεί η κυκλοφορία του, μία εκ των οποίων συγκέντρωσε σχεδόν 8.000 υπογραφές στον ιστότοπο Change.org.

Η Desk Plant που δημιούργησε το παιχνίδι αυτό ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει άλλη πλατφόρμα για την κυκλοφορία του. Εξήγησε μάλιστα ότι πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, η οποία απευθύνεται «στο 4% του πληθυσμού που είναι ψυχικά διαταραγμένοι».

_____________

* Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ