Ν.Ηράκλειο: Συρμός του ΗΣΑΠ εκτροχιάστηκε- Χωρίς τραυματισμό για τους επιβαίνοντες

Ατύχημα για συρμό του ΗΣΑΠ, βγήκε εκτός γραμμής, με αποτέλεσμα να σημειωθεί εκτροχιασμός. Δεν τραυματίσθηκαν επιβάτες ή εργαζόμενοι.

Συρμός του Ηλεκτρικού εκτροχιάστηκε στο ύψος του Ν.Ηρακλείου (08/03-23.10), με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες, στον σταθμό Ν.Ηράκλειο, δεν υπήρχε προσωπικό της εταιρείας για να συντονίσει την κατάσταση, εκτός από το φύλακας ιδιωτικής εταιρείας ασφλαείας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα- και ήταν ο μόνος που βοήθησε στον απεγκλωβισμό τους από το συρμό, μπήκε στις γραμμές, ανοιξε τις πόρτες και ήταν αυτός που ενημέρωσε για βοήθεια. Οι επιβάτες, τρομοκρατημένοι, κατευθύνθηκαν πεζή πάνω στις ράγες κι επέστρεψαν στην πλατφόρμα.

Το ατύχημα στον ΗΣΑΠ είχε αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των συρμών

Από τον εκτροχιασμό του συρμού, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί επιβαινόντων ή μέλους του προσωπικού από τον εκτροχιασμό του συρμού. Όπως διακριβώθηκε στην αυτοψία στο σημείο του ατυχήματος, οι ράγες είχαν διαρραγεί (σπάσει) με αποτέλεσμα τμήμα το συρμού να εκτροχιαστεί.  Στο χώρο, κλήθηκε και πλήρωμα περιπολικού (08/03-23.18) για την καταγραφή του συμβάντος, ενώ διερευνάται αν πρόκειται για ατύχημα ή δολιοφθορά καθώς ένα μαδέρι εντοπίσθηκε πάνω στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Από Πειραιά μέχρι Νέα Ιωνία και από Ειρήνη έως Κηφισιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού. Η μετακίνηση των επιβατών στους σταθμούς που έχει διακοπέι η κυκλοροφρία για τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εξυπηρετείται  με λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

ΣΤΑΣΥ_ΗΣΑΠ_ΑΤΥΧΗΜΑ_ΣΥΡΜΟΣ

Από την ΣΤΑΣΥ άμεσα συνεργεία ξεκινησαν εργασίες στην αποκατάσταση της γραμμής, ωστόσο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της ζημιάς, ώστε να γνωρίζουν πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.