Υποστράτηγος ε.α. ΠΣ: Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή τον υπαίτιο της τραγωδίας

Με αφορμή τη διμοσιοποίηση μερους του υλικού από το Εισαγγελικό Πόρισμα για τη φονική φωτιά στο Μάτι, τοποθετήθηκε εα Υποστράτηγος ΠΣ και Ειδικός Πραγματογνώμονας, Νίκος Διαμαντής.

“Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν καυτηριάζουν ή δεν επικρίνουν τις συγκεκριμένες συνομιλίες, όμως αυτό που πραγματικά έχει σχέση με το συμβάν δεν είναι αυτό καθαυτό αυτές οι συνομιλίες. Σαφώς και είναι απαράδεκτο και κατακριτέο και υποδεικνύει κάποια πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ρίξουμε όλο το ενδιαφέρον σ’ αυτές τις συνομιλίες, αλλά να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος”, σχολίασε ο Ειδικός Πραγματογνώμονας και εα Υποστράτηγος του ΠΣ, Νίκος Διαμαντής,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (07/03)

“Από τις πρώτες ώρες που κάναμε την αυτοψία ήταν ξεκάθαρο ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν από καύση καδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών από αμελή συνάνθρωπό μας. Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι και μέσα από τη δικογραφία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με έκθεση αυτοψίας που έκανε την ίδια ημέρα και την τελείωσε τις επόμενες 3 ημέρες γνώριζε και την αιτία και τον υπεύθυνο, αλλά ο τότε υπουργός σε δυο-τρεις μέρες έδινε συνέντευξη και έλεγε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κρύβουμε την αλήθεια για να υπηρετήσουμε βραχυπρόθεσμους πολιτικούς στόχους. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αναδειχθεί το πρόβλημα γιατί το να καίμε κλαδιά το καλοκαίρι είναι έγκλημα” ανέφερε ο Νίκος Διαμαντής.

Το βίντεο από τον ΑΝΤ1: