Απαλλαγή από τις κατηγορίες με πρόταση Εισαγγελέα για τους δυο κατοίκους Εξαρχείων, συλληφθέντες για απείθεια

Οι δύο κάτοικοι των Εξαρχείων, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές, και με ομόφωνη απόφαση Έδρας απαλλάγησαν από τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πέντε κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των οποίων ο Δ.Χ και ο Χ.Σ, είχαν μεταβεί και συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία των Εξαρχείων, αντιδρώντας στην απομάκρυνση του αγάλματος στο πλαίσιο των εργασιών για τη δημιουργία του ΜΕΤΡΟ.

Σε ένταση που προκλήθηκε συνελήφθη ο Δ.Χ. κατηγορουμένος για απείθεια, καθώς επίσης ο  Χ.Σ, κατηγορουμένος για απείθεια και ελευθέρωση του συγκατηγορούμενού τους, ως κρατουμένος.

Ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός της ΟΜΕΤ ανέφερε πως η εκτίμηση των αστυνομικών της διάταξης ηταν οτι ο κατηγορούμενος Χ.Σ προσπάθησε να απελευθερώσει τον Δ.Χ οταν τους προσέγγισε μετά τη σύλληψή του.

Με πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό οτι «η απλή προσέγγιση δεν στοιχειωθετεί απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», καθως επισης την διατύπωση απο τους Δικαστές ότι «η ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία του πρώτου κατηγορούμενου δε συνιστά απείθεια». Η σύνθεση του Αυτοφωρου Τριμελους, ομόφωνα αθώωσε τους δύο για όλες τις πράξεις.

Στο άκουσμα της αποφάσεως, οι παριστάμενοι φίλοι των κατηγορούμενων χειροκρότησαν την Εδρα.