Αντιεξουσιαστές διέκοψαν εκδήλωση για άσυλο προσφύγων με αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά

Αλλη μια.. “παρεμβαση” αντιεξουσιαστών, εισέβαλλαν στην αίθουσα, απέρριψαν αυγά και προπηλακισαν τη διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου, και τον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέλη του “Ρουβίκωνα”- είχε προηγηθεί η “εισοδος” στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (16/01) – διέκοψαν  (18/01) εκδήλωση, απέρριψαν αυγά ενω χειροδίκησαν εναντίον της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρίας Σταυροπούλου, και του πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου. Η συζήτηση, αφορούσε τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες με αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά (ΛΟΑΤΚΙ), που αιτούνται άσυλο.

Συμφωνα με το ΑΠΕ, οι εισβολεις, φώναξαν συνθήματα υπέρ του λαθρομετανάστη υπό απέλαση (τελεί σε απεργία πείνας καθώς απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου του, και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου μεταφέρθηκε από το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στη Μόρια) απέρριψαν στο χωριό “τρικάκια”, και αποχώρησαν.

Η εκδηλωση λάμβανε χώρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, υπό τη συνδιοργανωση της πρεσβείας του Καναδά και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την οργάνωση Solidarity Now. «Οι κύριοι αυτοί με τα μαντήλια, διέκοψαν εκδήλωση και την Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ, όπου κατέγραφαν με βίντεο όλους τους παρευρισκόμενους. Προσωπικά, όλες τις φορές που με έχουν καταγράψει με βίντεο σε εκδηλώσεις ήταν από φασίστες», δήλωσε για την επίθεση ο κ. Παπαϊωάννου.