Αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου: “Είμαστε ενάντια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κάθε μορφής κυρώσεων”

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίδρασή της εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για την υποχρεωτικότητας των rapid test

Αναφέρει αναλυτικά Η ανακοίνωση, «Η Ένωσή μας, τοποθετούμενη όσον αφορά στην απόφαση της Κυβέρνησης για την αρχομένη από την 13η Σεπτεμβρίου επιβολή υποχρέωσης όσων εργαζομένων δεν εμβολιάστηκαν κατά του covid-19, να διενεργούν ένα rapid test εβδομαδιαίως αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με την καταβολή αντιτίμου ύψους 10 ευρώ για κάθε test και όχι σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή σε Δημόσιες δομές υγείας, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στο αμφιβόλου νομιμότητας και προκλητικού συγκεκριμένου μέτρου, που μέσω αυτού καταφανώς καταπατάται ένα από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων, το δικαίωμα δηλαδή στην προστασία της υγείας τους.

Το αγαθό της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι από τις βασικές υποχρεώσεις κάθε υγιούς και δημοκρατικά δομημένης Πολιτείας προς τους πολίτες της. Ως Έλληνες εργαζόμενοι και φορολογούμενοι πολίτες καταβάλουμε κάθε μήνα τις ασφαλιστικές μας εισφορές συνεπώς οφείλει το κράτος να μας παρέχει δωρεάν τα απαραίτητα εφόδια για την υγεία μας.

Η Ένωσή μας από την αρχή κυκλοφορίας των εγκεκριμένων εμβολίων τάχθηκε υπέρ της άμεσης πρόσβαση όλων των συναδέλφων που επιθυμούσαν. Επειδή διάφοροι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και η ελλιπής ενημέρωση, απέτρεψαν μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας να εμβολιαστούν, το τελευταίο διάστημα ακούγονται απόψεις για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στο ανεμβολίαστο αστυνομικό προσωπικό. Το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, συντάσσεται με την διατυπωθείσα απόφαση της Ομοσπονδίας μας ύστερα από τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου την 31/08/2021, ενάντια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κάθε μορφής κυρώσεων. Καθότι ο εμβολιασμός αποτελεί μία ιατρική πράξη η οποία προϋποθέτει τη συναίνεση του εμβολιαζόμενου, η Ένωσή μας τάσσεται υπέρ της ελευθερίας της επιλογής και κατά της υποχρεωτικότητας ή οποιουδήποτε άμεσου ή έμμεσου εξαναγκασμού προς την κατεύθυνση αυτή.»