Στο ακροατήριο η υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα

Η δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας των Μάιο του 2020 αναμένεται να παρακαθίσει στο εδώλιο, με την το θύμα της επίθεσης να βρίσκεται στο ακροατήριο

Στις 20 Μάιου του 2020 υλοποίησε τις πιο αρρωστημένες σκέψεις της, σε επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Συνελήφθη στις 11 Ιουνίου η -τοτε-  36χρονη δράστιδα, έξω από το σπίτι της στους Ζωγράφου. Η Ιωάννα μετά από 85ημερες νοσηλείας και πολλαπλές επεμβάσεις, στις 12 Αυγουστου, έλαβε εξιτήριο από τη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσειο νοσοκομείο. Η δράστιδα της επίθεσης βρίσκεται κρατούμενηστις φυλακές της Θήβας. Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη.

Ο συνήγορός της μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστηρίζει, οτι «Η Ιωάννα είναι ψυχολογικά προετοιμασμένη, περιμένει το δικαστήριο. Από εκεί και μετά γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι είναι σε μία τραγική κατάσταση η υγεία της. Θεωρώ όμως ότι θα ανταπεξέλθει και θα είναι παρούσα στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

Την εκτίμηση ότι η δράστης είχε συνεργό, ο οποίος τη βοήθησε ώστε να βρει το καυστικό υγρό, αλλά και για να παρακολουθήσει τοποθετώντας συσκευή gps στο αυτοκίνητο του θύματος, εξέφρασε ο συνήγορος της Ιωάννας.

«Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είχε κάποια βοήθεια. Ακόμα δεν έχει απαντήσει από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, παρότι έχει ερωτηθεί από τις Αρχές. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν είχε να φοβηθεί κάτι, θα έλεγε, θα είχε κατονομάσει τον άνθρωπο από τον οποίο το προμηθεύτηκε».