Ανώνυμη.. ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στη ΔΙ.ΑΣ

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης δε φέρει υπογραφή ομάδας αλλά υπογράφει … ανώνυμα

Την ευθύνης για την επίθεση σε ΔΙΑΣ και ΜΑΤ στα Εξάρχεια δημοσιοποίησαν σε κείμενο που δε φέρει υπογραφή ομάδας αλλά δεν παραλείπει την αναφορά στον αντιεξουσιαστών Βαγγέλη Σταθόπουλο προφυλακισμένοςαντιεξουσιαστών Βαγγέλη Σταθόπουλο προφυλακισμένος για συμμετοχή στην “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

“Το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοέμβρη 2019, επιλέξαμε να επιτεθούμε στην κλούβα των ΜΑΤ που στρατοπεδεύει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, και στη
μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η επιλογή μας αυτή δεν ήταν διόλου τυχαία” αναφέρουν στην εισαγωγή της ανάληψης ευθύνης οι.. “σύντροφοι/συντρόφισσες ” όπως υπογράφουν το κείμενο που δημοσιεύεται σε διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου .
Με αναφορά σε … “ανθρωποκυνηγητό εναντίον όσων αγωνίζονται, σε μια συγκυρία εκκένωσης προσφυγικών και πολιτικών-κοινωνικών χώρων αγώνα, σε μια συγκυρία έμπρακτης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και εισβολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μέσα σε σχολές – σε αυτή τη συγκυρία επιλέξαμε να στήσουμε καρτέρι στα κ***παιδα των ΜΑΤ και στα τσουτσέκια της ομάδας ΔΙΑΣ, και να τους επιτεθούμε εμπρηστικά από δύο σημεία, καταστρέφοντας τις μηχανές τους, τραυματίζοντας τρεις απ’ αυτούς, κι επιχειρώντας παράλληλα να κάψουμε και την κλούβα που ακινητοποιήθηκε στην οδό Ερεσσού”, αναφέρουν σε συνέχεια του κειμένου οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης.
Αποδίδουν σε ενέργεια ενάντια στην “κατασταλτική πολιτική του κράτους” που στις δικές τους δράστες ” θα έχει και τις ανάλογες απαντήσεις”, με αποτίμηση της επίθεσης από τους δράστες της ενέργειας ως ” απόφασή μας να αναμετρηθούμε -νικηφόρα- με τους βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ”, μεταξύ άλλων.

“Οι “χειρουργικές” επεμβάσεις της αστυνομίας του Μ. Χρυσοχοϊδη πραγματοποιούνται δίχως αναισθητικό.. σφυγμομετρά τα όριά της

“Η αστυνομία έδειξε ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, όταν μια χούφτα αγωνιστριών κι αγωνιστών -με αυτοσχέδια μέσα πάλης- επιτέθηκαν στους πάνοπλους φρουρούς της τάξης, καταφέρνοντας να τσαλακώσουν την επίπλαστη εικόνα παντοδυναμίας τους στην περιοχή”.