Ανώγεια: Με μαντινάδες αποχαιρετούν τους νεκρούς τους τα μέλη των οικογενειών τους

Μοιρολόι και μαντινάδες για τους δύο νεκρούς από τα Ανώγεια στο διπλό φονικό στο Περαχώρι των Ανωγείων, Ρεθμύνου

Η κατασκευή υπόστεγου σε μητάτο μέσα σε χωράφι ,  στάθηκε αφορμή για αντιπαράθεσης από την Πρωτομαγιά, μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών στο Περαχώρι Ανωγείων του Ρεθύμνου, και προκάλεσε την έντονη λογομαχία το βράδυ του Σαββάτου (02/05- 22.00) και κατέληξε σε φονικό με δύο νεκρούς και έναν τραυματία, με τις τοπικές Αρχές να εκφράζουν ανησυχία για επικείμενη «βεντέτα» μεταξύ των υπολοίπων μελών των δύο οικογενειών που συνδέονται και με συγγενικούς δεσμούς.

«…τη μικρή αδελφή σου δα αδελφέ μου, τη γλίτωσες απ’ το θάνατο καλέ μου. Μα εγώ δε έκανα χαρά μου πράμα να σε γιαγύρω αναπνιά μου…», είναι ο αποχαιρετισμός της αδελφής του 30άχρονου Γιώργου Ξυλούρη, ένας από τους δύο νεκρούς στο διπλό φονικό στο Περαχώρι του Ρεθύμνου, με αυτοσχέδιο μοιρολόι στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Creta24 η αδελφή του , αναφέρεται στη δίκη της πρόσφατη και σοβαρή περιπέτεια υγείας, καθώς βρέθηκε στην Εντατική , με τον αδελφό της να βρίσκεται έξω από το θάλαμο νοσηλείας της.

 

 

 

Ο μικρός γιος του 62άχρονου “μαντιναδολόγου” , και συνονόματος με τον πατέρα του Λευτέρης Καλομοίρης, στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα, αποχαιρετά τον πατέρα του, με μαντινάδα.   «Ότι αξίζει δε μπορεί / ο χρόνος να το θάψει / θα ‘ρθει καιρός που η φλόγα ντου / στον ουρανό θα λάμψει. / Καλό ταξίδι πατέρα», έγραψε ο 27άχρονος γιος του «ντελικανή της μαντινάδας» όπως ήταν γνωστός ο Λευτέρης Καλομοίρης.

Ένας από τους φίλος του 62άχρου Λευτέρη Καλομοίρη, του “απευθύνεται” με τα λόγια που είχε δημιουργήσει μαντινάδα ,”Είχες γράψει μια μαντινάδα… «Άμα γεράσει ο μερακλής… την προσευχή του κάνει… / εκεί που σύρνει το χορό… / να πέσει να ποθάνει…» Δεν σου ήρθαν τα πράγματα όμως όπως τα περίμενες, και έφυγες άδικα…
Καλοστραθιάα σου Ντελικανά..», καταλήγει .

Με μαντινάδες αποχαιρέτησαν και όσοι γνώριζαν το Λευτέρη Καλομοίρη , στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης : «Στο χτύπημα σου ε-δάκρυσαν των αμαθιών μου οι κόρες…… Πολλές φορές ο θάνατος τσ’άνθρωπους ξεκουράζει / μα είναι στιγμές απου χτυπά χτυπά εκεια που δεν ταιριάζει.. » , «Διπλό ητανε το φονικό, απόψε στα Ανωγεια / και ένας δεν το σταμάτησε ανάθεμα την ώρα.. » ,  «Στην Λίγωση του φεγγαριού έφυγες καλομοίρη, / τα τόσα που εδίδαξες σε ολόκληρη την Κρήτη, / είχες αξία σταθερή το πνεύμα το καθάριο / και έπρεπε να σου έχουνε και σεβασμό σαν Άγιο..» ,  «Το ψευτομπιστολο κρατεί, ο νιος στην μια του χέρα, /τον καλομοιρη βάλανε στόχο κακιά η ώρα..» , μεταξύ άλλων.