Ανώγεια: Για ένα παρκάρισμα η διαφωνία, προκάλεσε συμπλοκή μεταξύ των δύο Ανωγειανών και κατέληξε στο φονικό

Ένα παρκάρισμα φέρεται να προκάλεσε αντιπαράθεση και κατέληξε στο διπλό φονικό στα Ανώγεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αποδίδεται ως αφορμή της διένεξης μεταξύ των δύο νεαρών μελών της οικογένειας των Ξυλούρηδων και των Καλομοίρηδων το παρκάρισμα του αυτοκινήτου του από τον 3οάχρονο Γιώργο Ξυλούρη μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο Μανώλης Καλομοίρης, αντιπαρατέθηκε στα λόγια με τον Γιώργο Ξυλούρη , και  από το λόγια, πιάστηκαν στα χέρια και χτυπήθηκαν Στη συνέχεια και με άλλων παραινέσει αποχώρησαν και οι δύο για τα σπίτια τους.

Ωστόσο ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε και πάλι έξω από το σπίτι των Καλομοίρηδων με όπλο που είχε στο σπίτι του . Στη διαδρομή συνάντησε τον Λευτέρη Καλομοίρη , και σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να του είπε, «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε» ενώ προσπάθησε να τον σταματήσει . Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στον 62άχρονο Λευτέρη Καλομοίρη,  εντοπίζονται τραύματα  συμβατά με βίαιη συμπλοκή , στο πρόσωπο καθώς είχε σπάσει τμήμα της γέφυρας της οδοντοστοιχίας του. Ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον 30άχρονο κτηνοτρόφο να μπει στο σπίτι της οικογένειας. Ο Μανώλης Καλομοίρης, μετά το επεισόδιο που είχε προηγηθεί είχε μπει για μπάνιο επιστρέφοντας στο σπίτι . Από τις φωνές, της μητέρας του και στο άκουσμα πυροβολισμού, έξω από το σπίτι,  πήρε το όπλο που κατείχε και βγήκε στο δρόμο . Είδε νεκρό τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη , και τον Γιώργο Ξυλούρη μπροστά του, ενώ ήταν γονατιστός και είχε στραμμένο το πιστόλι προς τον πατέρα του και πυροβόλησε επτά φορές . Στο ένοπλο επεισόδιο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά – από τα έως τώρα στοιχεία αν ήταν κατά τα πυρά σε βάρος του Λευτέρη Καλομοίρη ή στη συνέχεια κατά του Γιώργου Ξυλούρη- συνομήλικος συγχωριανός τους επιχείρησε να σταματήσει τον καβγά, και τραυματίσθηκε από εποστρακισμό βολίδας όπλου, ελαφρά στο πόδι. Ο Μανώλης Καλομοίρης, αποχώρησε από το σημείο του διπλού φονικού , και παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, παραδίδοντας και το όπλο που κατείχε.

Τα πραγματικά περιστατικά και τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μέχρι το διπλό φονικό, επιχειρούν να αποσαφηνίσουν οι Αρχές κατά την κύρια Ανάκριση, και από την κατάθεση του τραυματία από εποστρακισμό βολίδας, σε συνδυασμό με το πόρισμα τη ιατροδικαστικής έκθεσης και η βαλλιστική στα όπλα που κατείχαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και από τις δύο οικογένειες των Ανωγείων .