Άνω Λεχώνια, Μαγνησίας: Απέρριψαν τρικάκια εξωτερικά από το οίκημα κρυσφύγετο, υπό την εποπτεία της Αντιτρομοκρατική

Αστυνομική κινητοποίηση όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, κινήθηκαν στο αποκλεισμένο -για τέταρτη ημέρα- στο σπίτι των Ανω Λεχωνίων, απέρριψε κείμενα συμπαράστασης στους προφυλακισμένους, “Διστομιτες ..με τα μαύρα”.

Το κρησφύγετο, στα Ανω Λεχώνια -το δεύτερο που εντοπίστηκε στη Μαγνησία μετά της Αγχιάλου- βρίσκεται για πέμπτη ημέρα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ομάδα περίπου 15 ατόμων, σε καταδρομική εφόρμηση (05/06, 16.30) στην περιοχή των Ανω Λεχωνίων.
Οι βάνδαλοι ταραξίες, ανέγραψαν συνθήματα τοίχους σε κοινόχρηστους τοίχους του χωριού και απέρριψαν τρικάκια  με συνθήματα για τους “Διστομίτες.. με τα μαύρα”, “συντρόφους” τους.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, οι μετέβησαν στην περιοχή, ωστόσο μετά την “καταδρομική”, Αρχές και κάτοικοι στα Ανω Λεχωνια, εμφανίζονται προβληματισμένοι.
Στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, στο μεταξύ, εκτιμούν ότι η σπείρα διαθέτει ακόμα ένα τουλάχιστον κρησφύγετο στη Θεσσαλία, το τελευταίο δίμηνο, όπου οι “Διστομιτες ..με τα μαύρα” είχαν μεταφέρει τη δράση τους.
Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων -Γρηγόρη Τσιρώνη, Σπύρου Χριστοδούλου- αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα (08/06) δεν περιλαμβάνεται διάταξη για τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα, αφού μετά θάνατον, παύει η ποια ποινική δίωξη και εκκρεμότητα για ποινικές ευθύνες. Στη διάταξη, αναμένεται να περιλαμβάνονται και τα ονόματα- στα στοιχεία- με τα ποια έγινε η ενοικίαση των οικημάτων τα οποια χρησιμοποιήθηκαν ως κρυσφύγετα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Μαρτυρία για την παρουσία ξανθιάς γυναίκας εξετάζεται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, η συμμετοχή γυναίκας με χαρακτηριστικά τα οποία παραπέμπουν στο ίδιο πρόσωπο, φέρεται να είχε δράση στο πλευρό της συμμορίας των “ληστών του Διστόμου” οι οποίο είχαν συμμετοχή στις ληστείες στην Τροιζηνία (2011) και στις Σπέτσες (2012) χωρίς να εχει προσδιοριστεί το πρόσωπο. Εξετάζεται να πρόκειται για τη σύντροφο του Γρηγόρη Τσιρώνη, ωστόσο τα στοιχεία της δεν είναι γνωστά στις Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport