Αγχίαλος, Μαγνησία: Εντοπίσθηκε ο “νοικάρης” της βίλας, λάμβανε «χαρτζιλίκι» για την.. “εξυπηρέτηση”.

Φυσικό πρόσωπο ο «Αντώνης Πάνου», ο ενοικιαστής της μεζονέτας στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς στην Αγχίαλο Βόλου. Πρόκειται για 60άχρονο, ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι, για τους “Διστομίτες με τα μαύρα” και «χαρτζιλίκι» 10.000 ευρώ.

Ένας παλιός φίλος του Σπύρου Δραβίλα, εξακριβωσαν οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ότι είναι ο «Αντώνης Πάνου», ο οποίος και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τους “Διστομιτες ..με τα μαύρα”, στην ενοικίαση του σπιτιού, που πληρούσε τις προϋποθέσεις “ασφαλείας” των καταζητούμενων, ποινικών. Ο 60άχρονος, ο οποίος δηλώνει έμπορος, κάθε 1η του μήνα από τον περασμένο Ιανουάριο, επικοινωνούσε με τον 34άχρονο Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος του έδινε το ενοίκιο των 400 ευρώ και το δικό του «χαρτζιλίκι». Για την «εξυπηρέτηση» που παρείχε, σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έλαβε τμηματικά για τους 5 μήνες περίπου 10.000 ευρώ ως «ανταμοιβή».
Ο άνδρας εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και συνελήφθη καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος αποφάσεις για εργοδοτικές εισφορές.
Η περιγραφή που είχαν στη διάθεσή τους το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, τους παρέπεμψε στην -μερικώς λανθασμένη όπως αποδείχθηκε- εκτίμηση, ότι ενοικιαστής ήταν ο Σπύρος Δραβίλας, που «μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένο» ενώ παράλληλα αποκαθίσταται η τιμή του απόστρατου υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στον οποίο είχε απευθυνθεί ο μεσίτης για τον παράξενο ενοικιαστή, αλλά εκείνος είχε «αδιαφορήσει».
Ο 60χρονος φέρεται να παραδέχθηκε πως γνώριζε ότι νοικιάζει το σπίτι για τον Σπύρο Δραβίλα, αλλά είχε ανάγκη τα χρήματα και υπέκυψε στην πρόταση του καταζητούμενου κακοποιού. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για τις αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, δεν του ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο 60χρονος είχε εμφανιστεί στο μεσίτη στις 18 Ιανουαρίου 2015, οδηγώντας  ένα πορτοκαλί FIAT 500. Ήθελε να νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι για την κόρη του η οποία «παντρεύτηκε με στρατιωτικό που υπηρετεί στην 111 πτέρυγα μάχης», όπως του είχε αναφέρει. Στη συνέχεια ο μεσίτης απευθύνθηκε στον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αποστρατευτεί, δίνοντας τα στοιχεία ταυτότητας, το ΑΦΜ του και τα  στοιχεία του οχήματος του υποψήφιου ενοικιαστή, για να ελέγξει την ταυτότητα του ενοικιαστή και την οικονομική του φερεγγυότητα. Ήταν «καθαρός» οπότε προχώρησε η διαδικασία εκμίσθωσης, με τον 60χρονο να κάνει αποδοχή της ενοικίασης στο TAXIS NET, ενώ άλλαξε στα στοιχεία του, και όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων -Γρηγόρη Τσιρώνη, Σπύρου Χριστοδούλου- αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα (08/06) δεν περιλαμβάνεται διάταξη για τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα, αφού μετά θάνατον, παύει η ποια ποινική δίωξη και εκκρεμότητα για ποινικές ευθύνες. Στη διάταξη, αναμένεται να περιλαμβάνονται και τα ονόματα- στα στοιχεία- με τα ποια έγινε η ενοικίαση των οικημάτων τα οποια χρησιμοποιήθηκαν ως κρυσφύγετα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport