Αναβολή επ’αόριστον στη εκδίκαση μήνυσης καθαρίστριας του ΥΠΟΙΚ κατά Αστυνομικού της ΥΜΕΤ

Αναβλήθηκε επ άριστον η εκδίκαση μηνυτήριας αναφοράς καθαρίστριας του ΥΠΟΙΚ, κατα Αστυνομικού της ΥΜΕΤ, στα επεισόδια – τον Ιούλιο του 2014 – έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Με την υπόθεση να βρισκεται στον αριθμο 40 του πινακίου (στις 42 υποθέσεις) ωστόσο δεν εκδικάστηκε, καθώς η Έδρα του ΜΟΔ Αθηνων, διέκοψε (περίπου στις 15.00-25/01) για την εξέταση υποθέσεων υπό παραγραφή.

Αρχικά η Έδρα, ανέβαλε την εκδίκαση για τις 17 Ιουνίου 2017, ωστόσο, η υπεράσπιση δήλωσε κόλλημα λόγω προσδιορισμένης δικασίμου την ίδια ημερομηνία, με το Δικαστήριο να δίνει αναβολή επ’ αόριστον στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Αστυνομικός είχε υποβάλει σε βάρος της καθαρίστριας μήνυση και αγωγή, με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, να προβαίνουν σε αντιμήνυση κατα του Αρχιφύλακα της ΥΜΕΤ, για τα επεισόδια έξω από το κτήριο της οδού Νίκης, (τον Ιούλιο του 2014).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, ο οποιος με βούλευμα, έχει απαλλάξει από τις τρεις κατηγορίες -τέσσερις περιελάμβανε αρχικά το κατηγορητήριο- τον Ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ.

Με δημοσιεύματα στο τύπο «τεχνιέντως» επιχειρήθηκε σύγχυση με άλλα περιστατικά σε επεισόδια, που είχαν προηγηθεί.

Για τις όποιες βίαιες ενέργειες -τα οποία κατέγραψαν οι καμερες- εκτυλίχτηκαν εξω απο το Υπουργείο Οικονομικών διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγειο της ΕΛ.ΑΣ. με το πόρισμα να αναγνωρίζει στον Ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ ότι «λειτούργησε στο πλαίσιο των υπηρεσιακών ορίων», δικαιώνοντάς τον.

Να σημειωθεί πως αν και για τη μήνυση κατά του Αστυνομικού έχει ήδη οριστεί δικάσιμος -έχει αναβληθεί δυο φορές, η πρώτη με αίτημα της πολιτικής αγωγής (καθαρίστριες) και η δεύτερη λόγω της απεργίας των δικηγόρων- για τις δυο μηνύσεις τις οποίες έχει υποβάλλει ο Ανθυπαστυνόμος στην καθαρίστρια, η δικάσιμος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Αναμένεται το επόμενο διάστημα να προσδιοριστεί η (νέα) δικάσιμος για τηνα εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς της καθαρίστριας κατά του Αρχιφύλακα της ΥΜΕΤ.