Αλεξανδρούπολη: Κάθειρξη 18ετών στον 35άχρονο που ξυλοκόπησε τον 5άχρονο γιο της συντρόφου του

Σγο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ορεστιάδας καταδικάστηκε ο σύντροφος μητέρας ο οποίος είχε κακοποιήσει δύο απο τα τρια ανήλικων παιδιά της.

Συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστέλλουσα ισχύ και 2 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, στον 35άχρονο που κακοποίησε βάναυσα, πριν από περίπου ένα χρόνο, τα δύο ανήλικα παιδιά της συντρόφου του, ηλικίας τριών και πέντε ετών, στην περιοχή τέρμα Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κατηγορούμενος, αντιμετώπισε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία αθωώθηκε, ενδοοικογενειακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία μεταβλήθηκε σε εξύβριση με παύση της ποινικής της δίωξης και για ενδοοικογενειακή μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου επικίνδυνου για την υγεία, σε βάρος ανηλίκων, για την οποία του επιβλήθηκε και η συνολική κάθειρξη των 18 ετών.

Ο 35άχρονος, αρνήθηκε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας, «ρωτήστε τη μητέρα τους ποιος το έκανε», ενώ εκείνη άλλαξε την κατάθεσή της, λέγοντας πως ο πρώην σύζυγός της, ξυλοκόπησε την ίδια και τα παιδιά και την απειλούσε, εν απουσία του κατηγορούμενου συντρόφου της, ισχυρισμοί που δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Καθειρξη πέντε ετών με αναστέλλουσα ισχύ και 2 έτη στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, κατ΄ εξακολούθηση, σε κακουργηματική μορφή, επέβαλε το Δικαστήριο στην 29άχρονη μητέρα των δύο παιδιών.

Η ιστορία του 5χρονου αγοριού που τον Μάρτιο του 2016 ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον 35χρονο σύντροφο της μητέρας προκάλεσε  σοκ στην κοινή γνώμη.

Το ανήλικο αγόρι είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Π.Γ.Ν.Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατρικού προσωπικού, έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα τόσο παλαιότερους όσο και πιο πρόσφατους και βαρύτατο υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Πρόκειται για μια μορφή τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης κατά την οποία αίμα συγκεντρώνεται μέσα στην εσωτερική στοιβάδα της σκληράς μήνιγγας.

Έπειτα από την πολύωρη αναζήτηση ο 35άχρονος συνελήφθη, ενώ ειχε υποστηρίξει,  “Εγώ δε ξέρω πως χτυπήθηκαν τα παιδιά. Το μεγάλο έπαθε επιληψία και επειδή έσπασαν τα δόντια του, του έβαλα στο στόμα τον αναπτήρα”.

Μετά την απολογία του ο 35άχρονος, κρίθηκε προφυλακιστέος για το βασανισμό του 5άχρονου και την κακοποίηση του μικρότερου 3χρονου αδελφού του. Προφυλακιστέα κρίθηκε και η μητέρα ενώ οι γονείς του 35άχρονου κατηγορουμενου, οι οποιοι ειχαν συλληφθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο 5άχρονος είχε μεταφερθεί στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, παραμένει σε νοσηλεία σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο γίνεται προσπάθεια για την αποκατάσταση  των  τραυμάτων τα οποία φέρει.

Τα άλλα δυο αδέρφια του, ο 3χρονος και ένα 11άχρονο κοριτσι βρίσκονται σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης στο Παιδικο Χωριό SOS Θράκης.