ΑΝΑΣΑ: “Επιτέλους αποδεσμεύτηκαν οι συνάδελφοι μας από τις φυλάξεις των τοξικών στο Κορωπί”

Τη σταδιακή απομάκρυνση και πάυση της διάθεσης Αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διαταχθεί στη φύλαξη τοξικών αποβλήτων, στην περιοχή του Κορωπίου, αποφασίστηκε με Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ.ΚΟΡΩΠΙ Α Ν Α Κ Ο Ι  Ν Ω Σ Η

Οι αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της AN.A.Σ.Α εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που έστω και καθυστερημένα διευθετήθηκε το ζήτημα της περισυλλογής και μεταφοράς των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή του Κορωπίου Αττικής και παύτηκαν, από τις 24/09/2015 να διατίθενται αστυνομικές δυνάμεις σε στατικές φυλάξεις στην εν λόγω περιοχή με αποτέλεσμα, οι αποδεσμευόμενοι αστυνομικοί να απαλλαγούν από το εν λόγω πάρεργο και να «ριχτούν» στην μάχη κατά του εγκλήματος και συνεπώς στην προστασία του πολίτη.
Ελπίζουμε μελλοντικά παρόμοια  ζητήματα να αντιμετωπίζονται με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε να μην απαιτείται να θυσιάζουμε, αστυνομικές δυνάμεις  στο βωμό της γραφειοκρατίας.
Ευελπιστούμε σε μελλοντική νομοθέτηση από τους αρμοδίους, έτσι ώστε το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, να απαλλαγεί οριστικά από πάρεργα, που κατακλύζουν τον Οργανισμό μας και δεν επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πολίτες  τις υπηρεσίες μας, στο βαθμό και στο μέτρο που τους «πρέπει».
Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ως συνδικαλιστικός συνδυασμός της Ν/Α Αττικής (ΑΝ.Α.Σ.Α)  καυτηριάσαμε το ζήτημα μέσα από αρθογραφία μας ,αλλά και με δημοσιοποίηση του ζητήματος στα Μ.Μ.Ε., ενώ παράλληλα απ’ την πρώτη στιγμή μεταβήκαμε στην περιοχή των στατικών φυλάξεων για να διαπιστώσουμε την επικρατούσα κατάσταση.
___
*Ανακοίνωση/ ΦΩΤΟ -ΑΝΑΣΑ-