Αναπαλαίωση Ανακατασκευή για το εμβληματικό όχημα του ΠΣ57

Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, το ιστορικό και εμβληματικό όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, το ΠΣ57 επέστρεψε στην ..κίνηση.

FB_IMG_1568701345112

Το ιστορικό και εμβληματικό όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος, το ΠΣ57 του 1939, το οποίο είχε αποσυρθεί στις αποθήκες του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης , ανέλαβαν το Δεκέμβριο του 2016, τρεις Πυροσβεστικοί υπάλληλοι, ο Πυρονόμος Στάικος Ηρακλής, ο Πυρονόμος Γουρτζιλίδης Γεώργιος και ο Αρχιπυροσβέστης Κυνηγόπουλος Λεωνίδας, και αποφάσισαν την ανακατασκευή του.

FB_IMG_1568701337314

Με την υποστήριξη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβαν άδεια και το μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Συνεργείου Θεσσαλονίκης. Το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν την αναπαλαίωση του, με μεράκι, θυσιάζοντας πολύ προσωπικό χρόνο.

Σημαντικός ο ρόλος ιδιωτών οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν.

Καταλυτική ήταν η συμβολή του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Συνεργείου Θεσσαλονίκης καθώς και των συναδέλφων της βάρδιας τους, στον 1ο Π.Σ. Θεσσαλονίκης.

Τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε όχι μόνο τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που αποφάσισαν την ανακατασκευή του αλλά και όσους τους στήριξαν στο εγχείρημά τους, και στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019, έπειτα από 2,5 χρόνια, ολοκλήρωσαν την αναπαλαίωση του και το όχημα κινήθηκε με τις δικές του δυνάμεις..