Η Στρατηγός «των προσφύγων» εα Α/Γ, Ζ.Τσιριγώτη (video)

Με φόντο την προσφυγική κρίση και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Καλεσμένη (16/9) η εα Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτηστο στο τραπέζι του One Talk. Μέσα από την πολυετή εμπειρία της η εα Στρατηγός “των προσφύγων” οπως την ανέφεραν, παρουσίασε την εικόνα του προβλήματος και τα κομβικά σημεία επί των οποίων θα πρέπει να δοθεί προσοχή για την αντιμετώπισή του.

«Με το γείτονά μας ή από εκεί που προέρχονται οι προσφυγικές ροές θα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Στο ζήτημα της αστυνομικής συνεργασίας δεν πρέπει να υπεισέρχεται η πολιτική. Θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις πολιτικές καταστάσεις» επεσήμανε η κ. Τσιριγώτη ενώ παράλληλα τόνισε: «Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, είναι δύσκολη. Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα μόνο είναι ευρωπαϊκό. Η χώρα μας γνώρισε τις μεταναστευτικές ροές 20 χρόνια πριν. Το πρόβλημα συνεχίστηκε, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο oi χώρες που βρίσκονται στη “γειτονιά” αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Αναφερόμενη στα στρατηγικά βήματα αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, η κ. Τσιριγώτη τόνισε πως παρά το γεγονός ότι λύσεις όπως «βάλτε τους σε ένα καράβι και γυρίστε τους πίσω», ακούγονται ολοένα και συχνότερα στη χώρα μας, αυτές δεν έχουν καμία υπόσταση. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Σε μία χώρα ευρωπαϊκή όπως η Ελλάδα, με κανόνες και κανονισμούς που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σέβεται τη συνθήκη της Γενεύης, σέβεται τον άνθρωπο, είναι απαράδεκτο να ακούγονται απόψεις σαν αυτές από Έλληνες. Το ζήτημα των επιστροφών είναι ένα πολύπλοκο, που θέλει μια σοβαρή αντιμετώπιση. Είμαστε από τις λίγες χώρες της ΕΕ, που κάνουμε επιστροφές, ωστόσο οι διαδικασίες για αυτές δεν είναι απλές», δήλωσε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι από τον καναπέ τους και εκ του ασφαλούς μπορούν να κάνουν βαρύγδουπες τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη».