Καταμέτρηση υλικού στην ΕΛ.ΑΣ, μετα τη.. Λέρο

Μετράνε υλικά- όπλα, πυρομαχικά και ασυρμάτους- στα Τμήματα και τις αποθήκες στην ΕΛ.ΑΣ μετά τη Λέρο.

Η.. “απώλεια υλικού” από τις αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο, με έγγραφο της Διοικητικής Υποστήριξης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προς τις Υπηρεσίες, έχει διαταχθεί καταγραφή υλικού στις αποθήκες όπου καταχωρούνται φυλάσσονται υλικά – όπλα, πυρομαχικά και ασύρματοι- χρέωση οχημάτων και μέσων, μέχρι και τα ταμεία των παραβόλων και των ενσήμων που διατηρούν .

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΛΑΣ_ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ_ΟΠΛΑΠΟΘΗΚΕΣ

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ «Τα Νέα», στόχος της έρευνας είναι και στο ενδεζομενο να προκρύψουν ευρήματα με διασύνδεση στην υπόθεση της Λέρου- αν και είναι απίθανο ενδεχόμενο-.

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ συντάχθηκε (12/09) περίπου 72 ώρες μετά την διαπίστωση της “απώλειας υλικού” από τη βάση του ΓΕΝ και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου  «στο πλαίσιο του συνεχούς και συνεπούς ελέγχου των υφισταμένων υπηρεσιών σας ως προς τη διασφάλιση του οπλισμού, των υλικών και της παγίας να ελέγξετε ανά υπηρεσία τα χρεωμένα οχήματα, όπλα πυρομαχικά, ασυρμάτους, λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, ένσημα δημοσίου, διαχείριση e-παραβόλου, ως προς την ταύτιση χρεωμένων κι υπαρχόντων, τον ισολογισμό ταμειακών διαθέσιμων και αποδείξεων καθώς και παραστατικά πληρωμένων δαπανών».

Σε αντίστοιχες απογραφές- τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί απώλειες υλικού, κυρίως ασυρμάτων, ωστόσο πριν μηνών στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων διαπιστώθηκε απώλεια όπλων καθώς είχε προκύψει και απώλεια κλειστρων όπλων από Υπηρεσία της Καλλιθέας.