Ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστές για την επίθεση στον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Με κείμενο σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ανέλαβαν την ευθύνη για την καταδρομική ευθύνη της επίθεσης στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Ως τιμητές και οι καθαρτές, η ομάδα «Αναρχικοί/ες» ανέλαβαν την ευθύνη για την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και την επίθεση σε καθηγητή κατά την ώρα της παράδοσης (11/01) στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α. Δράκος. Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτέι γύρω από ισχυρές γνωριμίες», αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης τους οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, γίνεται επικριτική αναφορά στον πρύτανη του ΟΠΑ, Δημήτρη Μπουραντώνη, τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στους οποίους επιρρίπτουν ευθύνες, ότι ενώ ήξεραν για τις καταγγελίες δεν έπραξαν ως όφειλαν καθώς επίσης καταφέρονται σε βάρος του Αρείου Πάγο, της Κυβέρνησης  και του ΣΥΡΙΖΑ.