Αθήνα: Συνελήφθη ιερέας με καταγγελία για βιασμό ανήλικης

Με καταγγελία των γονέων ανήλικης για βιασμό σε βάρος της κόρης τους, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ιερέας στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικα αγόρια

Συνελήφθη (20/01), δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ιερέας που ιερουργεί σε ναό του κέντρου της Αθήνας, κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, από το Δεκέμβριο του 2019 έως το Μάιο του 2020- τότε σε ηλικία 14ετών – ενώ παρακολουθούσε το κατηχητικό, ο 37χρονος ιερέας την εξανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις, σε χώρους της εκκλησίας που ιερουργούσε. Χωρίς να έχει εξηγήσει τους λόγους  η ανήλικη είχε διακόψει την παρουσία της στην εκκλησιά και τον περασμένο Νοέμβριο (2021) ενημέρωσε τη θεία της και προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του ιερέα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, ο ιερέας είναι παντρεμένος και πατέρας τριών τέκνων.

Η καταγγέλλουσα, μέλος θεοσεβούμενης οικογένειας, φέρεται να έχει υποστηρίξει για τον 37χρονο εξομολογητή της ιερεά, ότι με την ψυχολογική πίεση που τής ασκούσε, όποτε έβλεπε το ρασοφόρο εκδηλωνε κρίσεις πανικού .

Με την ποινική σε βάρος του δικογραφία ο 37χρονος ιερέας, παραπέμφθηκε στον Ανακριτή ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.