Ανάληψη ευθύνης αντιεξουσιαστών: «Έλληνες, ερχόμαστε για τα παιδιά σας»

Ανάληψη ευθύνης για την καταδρομική εφόρμηση και βανδαλισμό σε εκδοτικό οίκο στην Πινδάρου στο Κολωνάκι, απο αντιεξουσιαστές.

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου με κείμενο που αναρτήθηκε, με “απροσδιόριστο” χαρακτηρισμό τη γενίκευση “αντιεξουσιαστές”, ανέλαβαν την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στο Κολωνάκι.

«Κατά την επίσκεψή μας, προκλήθηκαν φθορές με βαριές και σφυριά στην πόρτα και τους εξωτερικούς τοίχους των εκδόσεων, γράφτηκαν συνθήματα, καταστράφηκαν κάμερες και η τζαμαρία στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζει τα φασιστικά αποβράσματα. Επίσης, σπάστηκε αμάξι του Δ.Σ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο κοντά, και αποχωρήσαμε συντεταγμένα, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια αντιεθνικού-αντικρατικού περιεχομένου».

Στο ίδιο κείμενο ανάληψης ευθύνης οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται και στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (21/01) στη Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας, «στο συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη, μαζεύτηκε όλο το ελληνολόι- βίαιοι, οργανωμένοι φασίστες, οικογενειάρχες ελληναράδες, χουντικές γιαγιάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι χωριών, αριστεροπατριώτες, όλοι οι εκπρόσωποι του εθνικού κορμού»

Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν οτι η επίθεση στην κατάληψη Libertatia  (σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιαννη Μπουτάρη, ο εμπρησμός του διατηρητέου υπό κατάληψη, ήταν αποτέλεσμα αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΟΚτζήδων) ήταν από άτομα της ακροδεξιάς.

«ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ Η ΠΑΤΡΙΣ Ανθελληνική Επίθεση» αναφέρουν στην ανάληψη ευθύνης οι αντιεξουσιαστές.