Αναίρεση άσκησε ο Εισαγγελέας Α.Π. για τη απόφαση αποφυλάκισης του Επ.Κορκονέα

Αίτηση αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με απόφαση του το Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, είχε μειώσει την ποινή του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε 13χρονια κάθειρξη, ο οποίος στο πρωτοδικο είχε καταδικαστεί σε ισόβια για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008. Μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έλαβε αποφυλακιστηριο καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, με τον χρόνο που είχε εκτίσει και μεροκάματα που προσμετρήθηκαν ως έγκλειστος συμπλήρωνε τον χρόνο ποινής του.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, αποφάσισε την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας με την οποία αναγνωρίστηκε στον πρώην Εδικό Φρουρό το ελαφρυντικό του “σύννομου βίου”.

Ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, αφού επανεξετασε το σκεπτικό της Εφετειακής απόφασης έκρινε εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του “σύννομου βίου” στον κατηγορούμενο. Η απόφαση των Ανώτατων Δικαστών στην υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα θα αποτελέσει νομολογιακό δεδικασμένο για  τα όρια και τις προϋποθέσεις στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον κατηγορούμενο και προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Παγου.

Αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας

Σε θετική γνωμοδότηση  και στην περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο συνταχθεί με την άποψη του Εισαγγελέα του Α.Π., τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η πρωτόδικη ποινή της ισοβίου καθείρξεως.