Καστανιές Έβρου: Οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό Αμερικανού Αραβικής καταγωγής, και επέστρεψε στην Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον “τζιχαντιστή” στο συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου, σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει από έλεγχο στις βάσεις δεδομένων των ελληνικών αρχών και των συνεργαζόμενων χωρών εμπλοκή του.

“Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του. Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία”.