Αν. Αττική: Δημοσιοποίηση στοιχείων για 6 Ρομά “ενοικιαστές” που έκανε κλοπών- Οι συνεργούς τους διαφεύγουν (φωτο)

Εντόπιζαν αγγελίες οικιών προς ενοικίαση και από τηλέφωνα καταχωρημένα σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς επικοινωνούσαν με ιδιοκτήτες και προσποιούμενοι τους ενοικιαστές, έμπαιναν στο σπίτι , απασχολουσαν τους ιδιοκτήτες και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Η δράση των έξι Ρομά και των συνεργιών τους, είχε επεκταθεί σε περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Ραφήνας- Πικερμίου (05/10). Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη), διακεκριμένη περίπτωση κλοπών κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα από δύο ή περισσοτέρους ενωθέντες για την διάπραξη κλοπών και ληστεία κατά συναυτουργία.
Από την Ασφάλεια έχουν συλληφθεί οι Ρομά :


– ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Δημητρίου και της Ελισάβετ, γεννηθέντα την 1-9-1987 στην Αθήνα,
– ΜΑΚΡΗ Παναγιώτη του Συμεών και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-7-1996 στην Αθήνα,
– ΒΕΛΗ Μιχαήλ-Χαράλαμπο του Νικολάου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 6-12-1993 στην Αθήνα και
– ΛΑΖΟ Σωτήριο του Λαζάρου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 16-7-1991 στην Αθήνα

Αναζητούνται (δεν έχουν συλληφθεί) οι Ρομά :
– ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Βασίλειο του Ευαγγέλου και της Πελαγίας, γεννηθέντα την 15-2-1977 στα Άνω Λιόσια.
– ΒΕΛΙΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Αιμιλίας, γεννηθέντα την 14-5-1991 στην Αθήνα,

Σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διευκόλυνση διερεύνηση της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Έκκληση απευθύνεται προς τους πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας . Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε δίδονται στη δημοσιότητα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 14-4-2021, πέραν του χρονικού αυτού ορίου, δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.