Αμπελόκηποι: Πυροδότησαν ΑΕΜ με γκαζάκια σε τράπεζα πλησίον της ΓΑΔΑ

Μια ακόμα “εκρηκτική” νύχτα για τα πληρώματα της ΕΛΑΣ, καθώς άγνωστοι δράστες πυροδότησαν αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή αποτελούμενη από από γκαζάκια σε τράπεζα κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ

Το παράρτημα της τράπεζας στη συμβολή των οδών Έσλιν και Αμαλιάδος, στους Αμπελοκήπους, επέλεξαν σε “επίδειξη ισχύος” οι ταραξίες εμπρηστές που τα ξημερώματα (07/02) πυροδότησαν ΑΕΜ και πρόλαβαν να διαφύγουν από το σημείο της επίθεσης πριν την άφιξη των πρώτων πληρωμάτων της ΕΛΑΣ .
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην τζαμαρία της τράπεζας, ενώ κλιμάκιο της ΔΕΕ περισυνέλλεξε τα υπολείμματα της αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής τα οποία μεταφέρθηκαν προς εξέταση.

Για τις Αρχές Ασφαλείας οι δράστες αναφέρονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια σε ένδειξη «συμπαράσταση» στον κατάδικο τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Το ανησυχητικό ωστόσο όπως εκφράζεται, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες νύχτες έχουν αυξηθεί οι εμπρηστικές ενέργειες και καταδρομικές παρεμβάσεις παρά το γεγονός ότι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και οι έλεγχοι αυξημένοι.