Π.Φάληρο: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρούς δύο νεαρούς επιβαίνοντες σε Smart

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς τους δυο νεαρούς επιβαίνοντες τον 23άχρονο Χρήστο και τον Φώτη, 21ετών, από την Καλλιθέα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Δύο νέα παιδιά κατέληξαν σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Τετάρτης (27/01-23.00) στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Ζεφύρου, όταν το Smart στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε με ταχύτητα στη νησίδα, στην διασταύρωση- διχάλα προς Συγγρού και προς Πειραιά και ντεραπάρισε, στην άσφαλτο.

Όπως διακριβώθηκε κατά την αυτοψία, ο Δημήτρης, 23 ετών οδηγούσε το Smart ενω συνοδηγός ήταν ο 21χρονος Φώτης, καθώς δε φορούσαν ζώνες ασφαλείας εκτινάχτηκαν έξω από το όχημα που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Οι δυο νεαροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Τζάνειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Το τροχαίο έχει καταγραφεί από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, εκ των οποίων μία βρίσκεται πάνω στη νησίδα.

Ο Δημήτρης, 23 ετών οδηγός του Smart και συνοδηγός ο 21χρονος Φώτης

Η παρέα των νεαρών με τρία αυτοκίνητα δύο Smart και ένα επιβατικό είχε κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Ο φίλος των δύο νεαρών, ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο Smart προπορευόταν, κι έστριψε προς τη Λεωφόρο Συγγρού. Ο οδηγός ΤΑΧΙ που ακολουθούσε μπήκε στη Λ.Συγγρού, και είδε το τροχαίο και ενημέρωσε τον φίλο τους, ο οποίος επέστρεψε στο σημείο τογ δυστυχήματος, ενώ ο δίδυμος αδελφός του Φώτη που ήταν στη θέση του συνοδηγού, ακολουθούσε με το οικογενειακό αυτοκίνητο, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος με καθυστέρηση καθώς είχε εγκλωβιστεί στην κίνηση.

Ο πατέρας του 21άχρονου Φώτη, συνοδηγός στο τροχαίο δυστύχημα, έχει αναθέσει σε δικηγόρο και πραγματογνώμονα τη διερεύνηση για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος. Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καλλιθέας.