Αλβανία: Ζωή κάτω από τα χαλάσματα, η ένδειξη του λαμπραντορ

Η φωτογραφία* αποδίδεται οτι έχει ληφθεί στο Δυρράχιο μεσα στα χαλάσματα του σεισμού

 

Το λαμπραντορ έχει εντοπίσει ανθρώπινη ζωή στα συντρίμμια του κτηρίου που έχει καταρρεύσει και γαυγίζει για να δώσει στίγμα στους διασώστες για επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε φωτογραφικός φακός* με τη φωτογραφία να αναδημοσιεύεται από τον Αρχηγό του ΠΣ της Αλβανίας, Alfred Kristuli.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αναδημοσίευσε στη σχολίασε που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρωθυπουργός Εντι Ραμμα,  ο οποίος σχολίασε,  “η φωτογραφία που μου ράγισε την ψυχη”, με δύο emoji,  λύπης και προσευχής .

Με σχόλιο και αναπαραγωγή της φωτοφραφίας και αναφορά στο συνάδελφό του, Αρχηγό του ΠΣ της Αλβανίας, Alfred Kristuli, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά,  Γιάννης Σταμούλης, σχολίασε στο λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, “Σε ένα κλίκ ο τρόμος και η δίψα για ζωή στις δραματικές στιγμές , μετά τον σεισμό στη γειτονική Αλβανία.Τη συμπαράσταση μας στο καλό φίλο από τα παλιά,Αρχηγό της Π.Υ Alfred Kristouli. για τη μάχη που δίνουν οι Αλβανοί συνάδεφοι, με την ενίσχυση και των δικών μας από την ΕΜΑΚ”.

 

 

_________________

* Nantiareport.gr:  Η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί 18Οκτ2018 στο portofolio του Τσέχου φωτογράφου Jaroslav Noska από το σεισμό της Τουρκίας όπως αναφέρει και ο ίδιος- σχετική παραπομπή για την πηγή- προέλευση του φωτογραφικού στιγμιοτύπου (εδώ) -και δεν πρόκειται για φωτογραφία από το σεισμό που έπληξε την Αλβανία (26/11).

Ωστοσο ο Αρχηγός του Αλβανικού Πυροσβεστικού Σώματος Alfred Kristuli προχώρησε σε αναδημοσίευση  από το λογαριασμό του Αλβανού Πρωθυπουργού Εντι Ράμα, του συγκεκριμένου στιγμιοτύου στα κοινωνικά δίκτυα, ως επιχείρηση διάσωσης χθες (26/11) στο Δυρράχιο της Αλβανίας, χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Οφείλουμε ωστόσο να αναγνωρίσουμε ότι η πραγαμτικότητα που έχουν κληθεί να ανταποκριθούν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας οι Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και τα διασωστικά πληρώματα, δεν έχει απόκλιση από όσα αποτυπώνει το στιγμιότυπο, το οποίο ωστόσο έχει αποτυπωθεί στο σεισμό της Τουρκίας.