Αλιμος: Συνελήφθη ο Αιγυπτιος δραστης κλοπής του σταυρό από γυναίκα σε ζωντανή σύνδεση – «Τι τη θέλει η γριά την αλυσίδα», είπε στους αστυνομικούς

Θρασύς ο Αιγυπτιος δραστης κλοπής σταυρό από γυναίκα σε ζωντανή σύνδεση στην παραλία του Αλίμου ενώπιον των αστυνομικών οι οποίοι τον συνέλαβαν

Σε επιχείρηση σκούπα (18/06) στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν 36 λαθρομετανάστες, οι 30 ως δράστες κλοπών και τέσσερις κλεπταποδόχοι και τρείς ήδη έγκλειστοι.

Είχε προηγηθεί παρακολούθηση 10 ημερών σε οργανωμένες ομαδες λαθρομεταναστων οι οποίοι δραστηριοποιουνται σε κλοπες στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξυ των οποίων και ο Αιγύπτιος γνωστός στις Αρχές ο οποιος ειχε αρπάξει την αλυσίδα λαιμου απο ηλικιωμένη στην παραλία του Αλίμου. Ο ίδιος ενω ηταν αναζητούμενος καθως ειχε καταγραφείστην απευθείας μετάδοσητμ του τηλεοπτικού σταθμού, την επόμενη ημέρα είχε κλέψει άλλες δύο αλυσίδες από λουόμενους σε παραλία της Αττικής.

Κατά την εξεταση του από τους αστυνομικούς, ο Αιγύπτιος προκλητικός υποστήριξε «τι τη θέλει η γρία την αλυσίδα;» οταν ρωτήθηκε για την πράξη του.

Τρεις λαθρομετανάστες συλληφθέντες, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εξ΄αυτών προκειμένου να αποδράσουν.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιασθεί 41 περιπτώσεις ληστειών, που έχουν διαπραχθεί από τον Φεβρουάριο του 2024.

Και οι 34 συλληφθέντες αφρασιάτες και Αφρικανοί δήλωσαν … ανήλικοι, χωρίς σχετικά έγγραφα με συλλήψεις στο ενεργητικό τους για κλοπές και ληστείες και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.