Μαρκόπουλο: Μέσα στο Κίτσι οι φλόγες-Μποτιλιάρισμα στη Βάρης- Κορωπίου- Κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί

Μέσα στο Κίτσι οι φλόγες και καταστροφές σε επιχειρήσεις από την πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου στο ύψος του Μαρκόπουλου

(19/06-16.00) Σε επιχείρηση χωρου στάθμευσης σκαφών στο Κίτσι κάηκαν 14 σκάφη, συνολικής αξίας σχεδόν άνω του ενός εκατ. ευρώ. Ενώ σκληρή μάχη για να οριοθετήσουν τις φλόγες καταβάλλουν Πυροσβέστες με συνδρομή των κατοίκων  στο Κορωπί, υπο αντίξοες συνθήκες.

(19/06- 15:40) “Κάθε δέκα λεπτά εκδηλώνεται μια νέα εστία φωτιάς“, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης σε ενημέρωση που πραγματοποίησε. Οπως σημείωσε «Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων, οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς», δήλωσε σε ενημέρωση και επεσημανε οτι η φωτιά είχε έναρξη εστίας σε χώρο κοντά στη Σχολή Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη. Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 8Br και κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί προειδοποιητικό μήνυμα απο το 112 και την εκκένωση των δύο περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, ξέσπασαν επισης 300 νέες εστίες πυρκαγιών- σχεδόν ανά δέκα λεπτά-.

(19/06-15.30) Νέα αναγγελία για την εκκένωση στον οικισμό Κίτσι εξεδόθη απο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στις φλόγες το κτήμα στην οδό Ιάσωνος στο Κίτσι. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς Βάρη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

(19/06-15.00) Μποτιλιάρισμα προς το αεροδρόμιο καθώς κάτοικοι των περιοχών για τος οποίες εκδόθηκε αναγγελία εκκένωσης,  βρίσκονται στο δρόμο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα σημεία:

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν κάτοικοι και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις

Η φωτιά επεκτάθηκε σε αποθήκη με ανταλλακτικά στην οδο Θησέως, στο Κίτσι. Με το πύρινο μέτωπο να έχει ανάπτυξη στο 1 χιλιόμετρο ενω οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί, οπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται. Ο Δήμος Σαρωνικού βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω της εγγύτητας με το σημείο της πυρκαγιάς, η οποία συνεχίζει να καίει με σταθερή ένταση εδώ και μάι ώρα” εξήγησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

Ανοιχτός ο χώρος του ΚΑΠΗ Κιτσίου

Ο Δήμος Κρωπίας ανακοίνωσε ότι για τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Κίτσι, έχει ανοίξει σε φιλοξενία ο χώρος του ΚΑΠΗ Κιτσίου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα από το σχολικό συγκρότημα Κιτσίου καθώς και το ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας 64.

(19/06-14.50) Η φωτιά στο Κίτσι μαίνεται σε αυλές σπιτιών και καίει ανεξέλεγκτα ενώ σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Λόγω της φωτιάς εχουν εκκενωθεί οικισμοί στη Βάρης – Κορωπίου.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό του Πυροσβεστικού Σώματος οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται, ενώ συνεχώς τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Με τη φωτιά να διακρίνεται  από τη Βάρκιζα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την θεσουν υπο έλεγχο . Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ

Δήμαρχος 3Β: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Κωνσταντέλλος εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας. Το 112 εχει ενεργοποίηση για την απομάκρυνση από την περιοχή Λαμπρικά των κατοίκων.

Δυσκολη σε επιχειρησιακή ανταπόκριση κατάσβεση της εστίας φωτιάς κρίνεται  και η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας, με την ενημέρωση γοα τους κατοίκους να έχει εκδοθεί 112 για απομάκρυνση από την περιοχή της Δάρδιζας.