Αλ.Τσίπρας: Στο Προστασίας του Πολίτη ο Πρωθυπουργός.

«Δεν μπορεί η δημοκρατική στάση της κυβέρνησης να εκλαμβάνεται ως αδυναμία να κυβερνήσει», ήταν το μήνυματου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως αντιεξουσιαστές, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι επιλογή όχι αδυναμία, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου επεσήμανα ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όσοι το νομίζουν αυτό είναι γελασμένοι. Η επιμονή ορισμένων σε παρόμοιες τακτικές θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα» τόνισε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε «Άμεσα αποτελέσματα σε διαφθορά και παρανομία» και «Κάθετη και απόλυτη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων», για την «Αντιμετώπιση της δράσης συγκεκριμένων θυλάκων στο εσωτερικό του σώματος».

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο αστυνομικός δεν πρέπει να έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Όμως δεν είναι ανεκτό το φαινόμενο δημιουργίας ομάδας που προσπαθούν να επιβάλλουν στο εσωτερικό της αστυνομίας συγκεκριμένες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τέτοια φαινόμενα όπου εμφανιστούν θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας»

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας «Η σημερινή μου επίσκεψη έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλω να επισημάνω ότι το αγαθό της ασφάλειας είναι ένα σημαντικό αγαθό. Το έργο της ελληνικής αστυνομίας είναι εξαιρετικά δύσκολο και εξαιρετικά σημαντικό. Τα σώματα ασφαλείας και η αστυνομία αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας στη σύγκρουσή της με το οργανωμένο έγκλημα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει επίγνωση αυτής της δυσκολίας και θα κάνει τα πάντα για να βελτιώσει το έργο των αστυνομικών.

»Θέλουμε μία αστυνομία να μπορεί να επέμβει άμεσα εκεί που χρειάζεται αλλά και με απόλυτο σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

»Επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα σημαίνει η δουλειά των αστυνομικών να μπορεί να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής συμφωνίας. Είναι διαστρέβλωση να πιστέψει κανείς ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει τη δουλειά της αν παραβιάζεται το Σύνταγμα.

»Να αφήσουμε κάθε είδους προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ο πολίτης χαίρεται όταν βλέπει τον αστυνομικό στη γειτονιά του. Να ξαναφέρουμε τον αστυνομικό στη γειτονιά εκεί όπου ο πολίτης τον χρειάζεται.

»Διασφάλιση της τάξης και σεβασμός του Συντάγματος. Η πολιτεία θα διαθέσει κάθε δυνατή βοήθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport