Υπο Αστυνομικό φραγμό, ο Κορυδαλλός, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε πλήρη ανάπτυξη τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, ενόψει της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Σε εξέλιξη στην περιοχή τέσσερις συγκεντρώσεις.

11.30- Διακοπή για τις 07 Μαΐου πήρε η δίκη της Χρυσής Αυγής οπότε και θα συζητηθούν ενστάσεις και αιτήματα τα οποία θα υποβληθούν. Η δίκη ξεκίνησε με εκφώνηση των κατηγορουμένων- παρόντες 44 από τους 69 συνολικά – με τους 15 από τους Βουλευτές του κόμματος το 2012, να εκπροσωπούνται από τους συνήγορός τους καθώς 9 ακόμα κατηγορούμενοι, ενώ ένας από τους κατηγορουμένους έχει αποβιώσει.
Παρόντες ήταν μόνο οι πρώην βουλευτές της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.


08.30- Σε εξέλιξη πορεία από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας προς τις φυλακές Κορυδαλλού, ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

image

Είσοδος με διαπιστεύσεις. Έλεγχος στοιχείων και Αστυνομικοί φραγμοί, περιμετρικά του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Συγκεντρώσεις από αντιεξουσιαστές, αντιφασιστικές οργανώσεις, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, έχουν προγραμματίσει περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει προγραμματιστεί η δικάσιμος (20/04-09.00).
Η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα και έχει αναπτύξει φραγμό στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.
image

Με απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά (20/04) ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.
Στο Δημαρχείο Κορυδαλλού- επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «ΚΕΕΡΦΑ» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.
image

Συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν ναυτεργατικά σωματεία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport