Ακυρώθηκε το πρόστιμο του αιμοδότη, ύστερα από σχετική ένσταση στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής

Του επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, ενώ επέστρεφε από αιμοδοσία, με τους Αστυνομικούς καθώς δεν έφερε σχετικό έγγραφο να του βεβαιώνουν παράβαση για παραβίαση των μέτρων

Ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, το πρόστιμο που επέβαλε κλιμάκιο της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ, σε πολίτη για άσκοπη μετακίνηση ενώ πήγαινε σε αιμοδοσία (09/12). Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ,  «κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε επιβεβαιωτικό έγγραφο. Σήμερα, μετά την υποβολή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής».

Το περιστατικό δημοσιοποίησε  ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους και ανθρωποειδή», ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε, «Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ».

«Τους εξόργισε το μήνυμα που είχα στη μάσκα μου»

Ο πολίτης, αναφορικά με το πρόστιμο των €300 που δέχθηκε, υποστήριξε ότι οι Αστυνομικοί του βεβαίωσαν παράβαση, αν και τους ανέφερε ότι επέστρεφε από αιμοδοσία στο Κρατικό Νίκαιας, καθώς «τους εξόργισε το μήνυμα που αναγραφόταν στη μάσκα μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος .

Όπως παραθέτει ο ίδιος το περιστατικό με τους Αστυνομικούς, «Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης«
»Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται “και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή”, άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, έψαξαν την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα: Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση«
»
Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ενοποιητικό στοιχείο, τον Ριζοσπάστη. Άρχισαν τις ειρωνείες “στο νοσοκομείο δεν πρέπει να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα”. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με άφησαν για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση. Πήγα στο νοσοκομείο, βρήκα το διευθυντή της αιμοδοοσίας και πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης, προφανώς δεν το ακύρωσαν», τόνισε ο πολίτης.